KADROVSKA VRTEŠKA U EVROSPKOJ KOMISIJI Irska dobila novog komesara posle ostavke Hogana

EUVesti

8.9.2020 11:33 Autor: Vladimir Jokanović 0

KADROVSKA VRTEŠKA U EVROSPKOJ KOMISIJI Irska dobila novog komesara posle ostavke Hogana KADROVSKA VRTEŠKA U EVROSPKOJ KOMISIJI Irska dobila novog komesara posle ostavke Hogana
Irkinja Marid Mekginis (Mairead McGuinness) imenovana je za komesarku za finansijske usluge, stabilnost i uniju tržišta kapitala, nakon što je Irac Fil Hogan (Phil... KADROVSKA VRTEŠKA U EVROSPKOJ KOMISIJI Irska dobila novog komesara posle ostavke Hogana

Irkinja Marid Mekginis (Mairead McGuinness) imenovana je za komesarku za finansijske usluge, stabilnost i uniju tržišta kapitala, nakon što je Irac Fil Hogan (Phil Hogan) podneo ostavku na mesto komesara za trgovinu.

Istovremeno, bivši premijer Letonije i dosadašnji komesar na čije mesto dolazi Mekginis, Valdis Dombrovskis imenovan je za komesara za trgovinu umesto Hogana, prenosi Euronews. Letonac je u protekle dve nedelje bio vršilac dućnosti komesara za trgovinu.

Obrazlažući kadrovske promene, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen (Ursula von der Leyen) navela je da Mekginis ima „značajno iskustvo u pitanjima EU“. Irkinja je bila na dužnosti potpredsednice Evropskog parlamenta od 2017. godine.

Irska Vlada predložila je Mekginis i Endrjua Mecdauela (Andrew McDowell) na upražnjeno komesarsko mesto, nakon što je Hogan podneo ostavku pod pritiskom javnosti zbog kršenja epidemioloških mera. Ukoliko bude potvrđeno imenovanje irske kandidatkinje, EK imaće 14 muškaraca i 13 žena na komesarskim dužnostima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...