KORONA PROČISTILA VAZDUH U EVROPI Zagađenje smanjeno za 50 odsto

EkologijaEUU fokusuVesti

16.4.2020 12:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

KORONA PROČISTILA VAZDUH U EVROPI Zagađenje smanjeno za 50 odsto KORONA PROČISTILA VAZDUH U EVROPI Zagađenje smanjeno za 50 odsto
Usled pandemije korona virusa, koji je obustavi proizvodnju i saobraćaj u većini zemalja, nivo zagađenja u pojedinim zemljama EU pao je za oko 50... KORONA PROČISTILA VAZDUH U EVROPI Zagađenje smanjeno za 50 odsto

Usled pandemije korona virusa, koji je obustavi proizvodnju i saobraćaj u većini zemalja, nivo zagađenja u pojedinim zemljama EU pao je za oko 50 odsto, saopštila je u četvrtak Evropska svemirska agencija (ESA).

Nivo azot-dioksida smanjio se za 50 odsto u pojedinim gradovima, a taj pad poklapa se sa striktnim karantinskim merama uvedenim širom Evrope, preneo je CNN. Poboljšanje kvaliteta vazduha vidljivo je u Francuskoj, Španiji i Italiji.

U Parizu je najvidljiviji pad azot-dioksida od čak 54 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je u Madridu, Milanu i Rimu nivo azot dioksida manji za oko 45 odsto. Koncentracija azot-dioksida varira iz dana u dan zbog fluktacija emisija, ali i odstupanja u vremenskim uslovima.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...