NEMAČKE FIRME NISU MNOGO OPTIMISTIČNE Očekuju još 8,5 meseci pod korona merama

EUVesti

10.8.2020 11:30 Autor: Julijana Vincan 0

NEMAČKE FIRME NISU MNOGO OPTIMISTIČNE Očekuju još 8,5 meseci pod korona merama NEMAČKE FIRME NISU MNOGO OPTIMISTIČNE Očekuju još 8,5 meseci pod korona merama
Kompanije iz Nemačke smatraju da će mere ograničenja u javnom životu, uvedene zbog epidemije korona virusa, biti nastavljene još osam i po meseci, pokazuje... NEMAČKE FIRME NISU MNOGO OPTIMISTIČNE Očekuju još 8,5 meseci pod korona merama

Kompanije iz Nemačke smatraju da će mere ograničenja u javnom životu, uvedene zbog epidemije korona virusa, biti nastavljene još osam i po meseci, pokazuje anketa ekonomskog instituta IFO sprovedena u julu.

Pružaoci usluga predviđaju da će ograničenja trajati još 8,9 meseci. Trgovci očekuju nastavak restrikcija još 8,6 meseci, građevinci 8,2 meseca, a proizvođači 7,8 meseci.

Foto: Ilustracija Pixabay.com/Pexels.com

Najpesimističnije su procene kompanija iz sektora rekreacije. One strahuju da bi period primene mera ograničenja mogao da bude čak 13 meseci.

Ispitanici iz sfere umetničkih delatnosti, kao i restorani i pružaoci usluga keteringa, očekuju da će mere trajati još 11 meseci. Sektor obrazovanja i raznih kurseva u proseku predviđa 10 meseci.

Foto: Pexels.com

Proizvođači kože, kožne galanterije i obuće procenjuju da će mere trajati još 11,2 meseca. Dok u industriji odeće predviđaju dodatnih 9,3 meseca, a proizvođači tekstila devet meseci.

Nemačka preduzeća koja se bave pružanjem usluga smeštaja, prognoziraju da će ograničenja biti na snazi još oko 9,3 meseca. Sektor skladištenja tipuje 8,3 meseca.

Trgovci na veliko očekuju da će mere biti na snazi još 8,4 meseca, a trgovci na malo 8,8 meseci.

Foto: Pexels.com

U hemijskoj industriji su anketirani u proseku procenili da će ograničenja potrajati još 8,2 meseca. U mašinskoj 7,9 meseci, a proizvođači pića se nadaju kraćem periodu od 6,4 meseca.

U delatnosti poštanskih i kurirskih usluga znatno su optimističniji. Nadaju se normalizaciji javnog života u proseku za 6,6 meseci, navodi IFO u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...