NEMCI ĆE PLAĆATI MANJI PDV OD 1. JULA Očekuju se i druge mere podrške ekonomije nakon korone

EUVesti

29.6.2020 15:13 Autor: Julijana Vincan 1

NEMCI ĆE PLAĆATI MANJI PDV OD 1. JULA Očekuju se i druge mere podrške ekonomije nakon korone NEMCI ĆE PLAĆATI MANJI PDV OD 1. JULA Očekuju se i druge mere podrške ekonomije nakon korone
Poslanici donjeg doma parlamenta Nemačke podržali su u ponedeljak paket stimulativnih mera. On obuhvata i smanjenje poreza na dodatu vrednost (PDV) sa sadašnih 19,... NEMCI ĆE PLAĆATI MANJI PDV OD 1. JULA Očekuju se i druge mere podrške ekonomije nakon korone

Poslanici donjeg doma parlamenta Nemačke podržali su u ponedeljak paket stimulativnih mera. On obuhvata i smanjenje poreza na dodatu vrednost (PDV) sa sadašnih 19, na 16 odsto od 1.jula. Cilj usvojenih mera je podsticanje rasta najveće evropske ekonomije posle negativnih efekata pandemije korona virusa.

Očekuje se da će gornji dom parlamenta, Savezni Savet (der Bundesrat), kasnije tokom ponedeljka takođe podržati i smanjenje PDV, koje će Vladu koštati 20 milijardi evra. Najavljena je i podrška drugih mera, uključujući isplatu bonusa porodicama od 300 evra po detetu.

„Imamo šansu da vratimo ekonomiju na staze rasta u drugoj polovini godine“, rekao je novinarima nemački ministar ekonomije Peter Altmajer (Peter Altmaier), prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...