OSTAVKA EVROPSKOG KOMESARA ZA TRGOVINU Fil Hogan kršio epidemiološke mere

EUVesti

27.8.2020 11:11 Autor: Vladimir Jokanović 0

OSTAVKA EVROPSKOG KOMESARA ZA TRGOVINU Fil Hogan kršio epidemiološke mere OSTAVKA EVROPSKOG KOMESARA ZA TRGOVINU Fil Hogan kršio epidemiološke mere
Evropski komesar za trgovinu Fil Hogan (Phil Hogan) podneo je ostavku na tu dužnost nakon što ga je Vlada Irske optužila za kršenje epidemioloških... OSTAVKA EVROPSKOG KOMESARA ZA TRGOVINU Fil Hogan kršio epidemiološke mere

Evropski komesar za trgovinu Fil Hogan (Phil Hogan) podneo je ostavku na tu dužnost nakon što ga je Vlada Irske optužila za kršenje epidemioloških uputstava. Hogan je 19. avgusta bio na večeri sa više od 80 ljudi u golf klubu u Galveju u Irskoj.

On je takođe kritikovan zbog nepoštovanja pravila karantina po povratku u Brisel. Hogan je rekao da nije prekršio nijedan zakon, ali da je „trebalo da bude rigorozniji“ u poštovanju mera i uputstava protiv širenja epidemije, prenosi BBC.

„Ponavljam iskreno izvinjenje Ircima zbog greške koju sam učinio tokom svoje posete“, rekao je Hogan u saopštenju o ostavci, navodeći da mu je žao što je izazvao zabrinutost i uznemirenje javnosti. On je prethodno detaljno informisao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lejen (Ursula vod der Leyen) o razlozima svoje ostavke.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...