Subvencije za kupovinu električnih vozila ne utiču na odluku kupaca

U Nemačkoj raste interesovanje za ovim automobilima

AutomobiliEULifestylePoslovanje

9.7.2021 08:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U Nemačkoj raste interesovanje za ovim automobilima U Nemačkoj raste interesovanje za ovim automobilima
Nemačka vlada objavila je podatak da polovni automobili pronalaze kupca 4,5 puta brže nego pre mesec dana. Primer iz Nemačke pokazuje sve paradokse situacije... U Nemačkoj raste interesovanje za ovim automobilima

Nemačka vlada objavila je podatak da polovni automobili pronalaze kupca 4,5 puta brže nego pre mesec dana.

Primer iz Nemačke pokazuje sve paradokse situacije u Evropi. Naime, dok u Nemačkoj raste prodaja novih električnih automobila, političari ih snažno promovišu i subvencionišu budžetskim novcem, na tržištu polovnih vozila sasvim druga priča.

Prosečnom kupcu je čitav koncept električne mobilnosti dalek poput Sibira, jer bi mu ispraznio džepove i obvezao ga na dugu kreditnu liniju. Na tržištu polovnih automobila u poslednjih mesec dominiraju dizelaši, prenosi Poslovni.hr pozivajući se na HAK reviju.

Polovni automobili takođe nisu dostupni u Nemačkoj. Web stranica Mobile.de objavila je da se prema ponašanju kupaca vidi da su automobili srednje klase, sportski automobili i automobili sa dizel motorom posebno popularni.

Pregled oglasa dizel automobila porastao je za 19 odsto u odnosu na sva ostala vozila, javlja nemački Focus. Velika potražnja naravno takođe utiče na rast cena ovih modela. U proseku je cena polovnih automobila porasla za 13 odsto u odnosu na jun 2020. godine.

Potražnja za korišćenim dizelašima javlja se i zbog činjenice da su ih mnogi proizvođači automobila izbacili iz svojih novih programa.

  • NINICA

    23.10.2022 #1 Author

    S’obzirom da kao država imaju dobra primanja, električni automobili nisu skupi za njih.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...