Kineski gigant trgovine nekretninama u krizi likvidnosti

Evergrande propustio još jedan rok za isplatu kamata

NekretnineNovacSvetVesti

1.10.2021 08:30 Autor: Vladimir Jokanović 0

Evergrande propustio još jedan rok za isplatu kamata Evergrande propustio još jedan rok za isplatu kamata
Kineski gigant nekretnina Evergrande po drugi put za nedelju dana propustio je da isplati kamate inostranim investitorima. Evergrande je trebalo da isplati stranim vlasnicima... Evergrande propustio još jedan rok za isplatu kamata

Kineski gigant nekretnina Evergrande po drugi put za nedelju dana propustio je da isplati kamate inostranim investitorima. Evergrande je trebalo da isplati stranim vlasnicima obveznica 47,5 miliona dolara, a oni su saopštili da novac tek treba da im bude uplaćen.

Prema ugovorima sa investitorima kompanija ima grejs period od 30 dana pre nego što propuštena plaćanja zvanično postano neizvršenje, prenosi BBC. Evergrande nije izlazio u javnost povodom ovog pitanja, a nekada najveća kineska kompanija u industriji nekretnina, suočava se sa dugovima većim od 300 milijardi dolara.

Prošle nedelje kompanija je propustila isplatu kamate od 83,5 miliona dolara na inostrane obveznice, ali je postigla sporazum sa domaćim investitorima o isplati 35,9 miliona dolara, koje su takođe dospele.

Neki od vlasnika obveznica potvrdili su za Bloomberg i Reuters da nisu primili novac, ali ni obaveštenje po tom pitanju. Evergrande je međutim uplatio 10 odsto investitorima u Kini, a ta ulata trebalo je da dospe u četvrtak, Kriza koja je zahvatila najzaduženijeg investitora u svetu pogodila je u poslednjih nekoliko nedelja globalna tržišta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...