EVROPSKA KOMISIJA BEZ EMPATIJE Ostaju sankcije Rusiji uprkos pandemiji

SvetVesti

6.4.2020 16:25 Autor: Julijana Vincan 0

EVROPSKA KOMISIJA BEZ EMPATIJE Ostaju sankcije Rusiji uprkos pandemiji EVROPSKA KOMISIJA BEZ EMPATIJE Ostaju sankcije Rusiji uprkos pandemiji
Rukovodstvo Evropske unije ne vidi problem da se zadrže sankcije Rusiji u uslovima pandemije korona virusa, saopštio je portparol Evropske komisije Peter Stano tokom... EVROPSKA KOMISIJA BEZ EMPATIJE Ostaju sankcije Rusiji uprkos pandemiji

Rukovodstvo Evropske unije ne vidi problem da se zadrže sankcije Rusiji u uslovima pandemije korona virusa, saopštio je portparol Evropske komisije Peter Stano tokom video-konferencije u Briselu. On je naveo da sankcije „ne potkopavaju mogućnosti Rusije da se bori protiv korona virusa“.

Šef diplomatije EU, Žozep Borelj (Josep Borrell), u petak je podržao generalnog sekretara UN Antonija Gutereša (António Guterres), koji je pozvao države G20 da ukinu sankcije drugim državama kako bi olakšale borbu protiv pandemije korone, piše Sputnik.

„Sankcije ne smeju da budu prepreka za hitnu isporuku medicinske pomoći za borbu protiv korone. Mi radimo na saopštenju kojim ćemo podržati generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN). Videćemo da li će ga podržati države-članice“, rekao je Borelj.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...