EVROPSKA KOMISIJA ODOBRILA DRŽAVNU POMOĆ ZA CROATIA AIRLINES Za naknadu štete od pandemije 11,7 miliona evra

RegionVesti

1.12.2020 14:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EVROPSKA KOMISIJA ODOBRILA DRŽAVNU POMOĆ ZA CROATIA AIRLINES Za naknadu štete od pandemije 11,7 miliona evra EVROPSKA KOMISIJA ODOBRILA DRŽAVNU POMOĆ ZA CROATIA AIRLINES Za naknadu štete od pandemije 11,7 miliona evra
Evropska komisija utvrdila je da je državna pomoć od 11,7 miliona evra (88,5 miliona kuna) avio-kompaniji u državnom vlasništvu Croatia Airlines u skladu sa... EVROPSKA KOMISIJA ODOBRILA DRŽAVNU POMOĆ ZA CROATIA AIRLINES Za naknadu štete od pandemije 11,7 miliona evra

Evropska komisija utvrdila je da je državna pomoć od 11,7 miliona evra (88,5 miliona kuna) avio-kompaniji u državnom vlasništvu Croatia Airlines u skladu sa pravilima EU o državnoj pomoći, saopštila je komisija.

Inače hrvatska vlada je sredinom novembra odobrila državnu pomoć nacionalnom avio-prevozniku za naknadu štete nastale tokom korona krize od marta od kraja juna ove godine u iznosu od 88,5 miliona kuna. Novac za tu pomoć obezbeđen je u rebalansu budžeta, prenosi seebiz.eu.

Evropska komisija dodaje da je utvrdila da je ova finansijska pomoć direktno povezana sa pandemijom korona virusa.

Isto tako je istaknuto da će nezavisna revizorska firma proveriti da li pomoć ne prelazi visinu štete koju je kompanija pretrpela u pomenutom periodu ove godine, a sve što bi eventualno premašilo iznos pretrpljene štete moralo bi da bude vraćeno u budžet, navodi Komisija.

Tagovi
EU HRVATSKA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...