Evropljani se bune zbog diskriminacije stranih kompanija

Evropska unija pokrenula pravni postupak u STO protiv Rusije

EUSvetVesti

20.7.2021 08:03 Autor: Marko Miladinović 0

Evropska unija pokrenula pravni postupak u STO protiv Rusije Evropska unija pokrenula pravni postupak u STO protiv Rusije
Evropska unija je pokrenula pravni postupak kod Svetske trgovinske organizacije (STO) protiv ruskih mera, za koje kaže da ograničavaju ili sprečavaju kompanije iz EU... Evropska unija pokrenula pravni postupak u STO protiv Rusije

Evropska unija je pokrenula pravni postupak kod Svetske trgovinske organizacije (STO) protiv ruskih mera, za koje kaže da ograničavaju ili sprečavaju kompanije iz EU da prodaju robu ruskim državnim preduzećima.

Čini se da je ova praksa u suprotnosti sa pravilima STO, koja zahteva od Rusije da ne diskriminiše strane kompanije u ovoj oblasti, saopštila je danas Evropska komisija, a prenosi Reuters.

Prvi korak u sporovima vezanim za STO je period konsultacija, koji obično traje 60 dana, pre nego što može biti izabrano sudsko veće.

Evropska komisija, koja nadgleda trgovinu bloka od 27 članica EU, navodi da je Rusija postepeno proširivala svoju politiku ograničenja, počev od 2015. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...