Troškovi američke kurirske službe u poslednjem kvartalu veći za 450 miliona dolara

FedEx očekuje 10 odsto više isporuka u toku praznika

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

19.11.2021 13:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

FedEx očekuje 10 odsto više isporuka u toku praznika FedEx očekuje 10 odsto više isporuka u toku praznika
U kompaniji FedEx Corp. predviđaju da će u prazničnoj sezoni broj pošiljki porasti za 10 odsto, što je više od prošlogodišnjeg rekorda. Njihova pretpostavka... FedEx očekuje 10 odsto više isporuka u toku praznika

U kompaniji FedEx Corp. predviđaju da će u prazničnoj sezoni broj pošiljki porasti za 10 odsto, što je više od prošlogodišnjeg rekorda. Njihova pretpostavka zasnovana je na činjenici da su potrošači u toku pandemije razvili naviku da kupuju putem interneta, te da su nastavili to da rade i kada su se prodavnice ponovo otvorile.

Količina paketa će biti veća za 100 miliona u odnosu na pretpandemijski nivo iz 2019, saopštili su iz kompanije sredinom nedelje. Vrhunac sezone očekuje se krajem novembra nakon Dana zahvalnosti.

U toku potrošačkog praznika Cyber Monday, koji će biti obeležen 25. novembra, u FedEx-u očekuju da će isporučiti 32 miliona paketa širom sveta. Nakon toga, kurirska služba će biti najzauzetija poslednjeg utorka u novembru i prva dva ponedeljka u decembru, piše Bloomberg.

FedEx se mesecima priprema za povećanje broja paketa, a predstavnici ove kompanije su u saopštenju naveli da neće biti problema sa isporukom zahvaljujući saradnji sa e-commerce kompanijama i uloženim investicijama od više milijardi dolara.

Ipak, kuriri i maloprodaje suočavaju se sa izazovima kao što su nedostatak vozača kamiona i radnika u skladištima i zagušenja u lancima nabavke, zbog kojih se otvara i mogućnost da roba neće stići u distributivne centre u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) pre početka praznika. Predstavnici FedEx-a su izjavili da su nestašice dovele do povećanja troškova za 450 miliona dolara u poslednjem kvartalu, zbog povećanja plata i smanjenja kapaciteta u njihovim sektorima za razvrstavanje pošiljki.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...