FOND EUROIMAGES PODRŽAO DVA DOMAĆA FILMA „Priča o Fateme“ dobila 115.000, a „Probudi me“ 210.000 evra

KulturaLifestyleSrbijaVesti

15.12.2020 14:10 Autor: Marko Miladinović 0

FOND EUROIMAGES PODRŽAO DVA DOMAĆA FILMA  „Priča o Fateme“ dobila 115.000, a „Probudi me“ 210.000 evra FOND EUROIMAGES PODRŽAO DVA DOMAĆA FILMA  „Priča o Fateme“ dobila 115.000, a „Probudi me“ 210.000 evra
Upravni odbor organizacije Saveta Evrope za podršku filmskoj i bioskopskoj industriji, Fonda Euroimages, doneo je odluku o dodeli koproduckijske finansijske pomoći za snimanje 17... FOND EUROIMAGES PODRŽAO DVA DOMAĆA FILMA  „Priča o Fateme“ dobila 115.000, a „Probudi me“ 210.000 evra

Upravni odbor organizacije Saveta Evrope za podršku filmskoj i bioskopskoj industriji, Fonda Euroimages, doneo je odluku o dodeli koproduckijske finansijske pomoći za snimanje 17 dugometražnih filmova. Među njima je i projekat novog celovečernjeg igranog filma Vuka Ršumovića, kao i jedna manjinska srpska koprodukcija u režiji Marka Šantića.

„Priča o Fateme“ Vuka Ršumovića, koji u ovom terenutku nastaje kao koprodukcija Srbije, Italije i Hrvatske, dobila je podršku u iznosu od 115 hiljada evra. Ovaj film je ranije podržan i na konkursu Filmskog centra Srbije (FCS).

Ovo će biti drugi rediteljski rad u opusu Vuka Ršumovića, zasad najpoznatijeg po višestruko nagrađivanom i hvaljenom filmu „Ničije dete“.

Foto: Vuk Ršumović i plakat za „Ničije dete“, Wikimedia Commons

S druge strane, za snimanje filma „Probudi me“ reditelja Marka Šantića, u koprodukciji Slovenije, Hrvatske i Srbije, dodeljeno je 210.000 evra. „Probudi me“ je takođe dobio finansijsku podršku i od FCS.

Projekat Ršumovićevog filma nastaje pod okriljem kuća BaBoon Production i Art & Popcorn, dok je ovdašnji koproducent projekta Marka Šantića beogradska kompanija Living Pictures.

Fond Eurimages je za ovu donatorsku sesiju odvojio ukupno 4.124.000 evra za svih 17 odabranih filmskih projekata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...