FORBSOVA RANG LISTA NAJVREDNIJIH SPORTSKIH KLUBOVA Američki fudbal i košarka najskuplji

LifestyleSvetVesti

7.8.2020 13:17 Autor: Vladimir Jokanović 2

FORBSOVA RANG LISTA NAJVREDNIJIH SPORTSKIH KLUBOVA  Američki fudbal i košarka najskuplji FORBSOVA RANG LISTA NAJVREDNIJIH SPORTSKIH KLUBOVA  Američki fudbal i košarka najskuplji
Magazin Forbes objavio je listu najvrednijih sportskih klubova u svetu u 2020. godini, dok prihodi od sporta opadaju i dok se mečevi igraju bez... FORBSOVA RANG LISTA NAJVREDNIJIH SPORTSKIH KLUBOVA  Američki fudbal i košarka najskuplji

Magazin Forbes objavio je listu najvrednijih sportskih klubova u svetu u 2020. godini, dok prihodi od sporta opadaju i dok se mečevi igraju bez prisustva publike ili se uopšte ne igraju, zbog pandemije korona virusa.

Najskuplji su timovi NFL lige američkog fudbala, koja vredi više od svih ostalih sportskih liga u SAD, pre svega zbog ogromne TV gledanosti i zarade od prava prenosa. Od sto najgledanijih emisija u 2019. godini, 88 su bili sportski prenosi, od kojih su 73 bile utakmice NFL lige.

Od 50 najvrednijih sportskih klubova, 27 su timovi američkog fudbala. Američka košarkaška liga NBA ima devet timova na listi prvih sto, od kojih su tri u prvih pet. Među 50 najvrednijih klubova nema hokejaških ekipa, timova Formule 1, kao ni fudbalskih ekipa američke MSL lige.

Na prvom mestu je NFL ekipa Dallas Cowboys vredna 5,5 milijardi dolara. Drugi su New York Yankees iz bejzbol MLB lige, vredni 5 milijardi dolara. Treće mesto zauzima NBA ekipa New York Knicks, vredna 4,6 milijardi dolara. Na četvrtom mestu su LA Lakers iz NBA lige, sa vrednošću 4,4 milijarde dolara, a na petom klub iz iste lige Golden State Warriors sa 4,3 milijarde dolara.

Na šesto mesto rangiran je najtrofejniji fudbalski klub u svetu, Real Madrid, čija vrednost je procenjena na 4,24 milijarde dolara. Sedmi su New England Patriots iz NFL lige, koji vrede 4,1 milijardu dolara. Na osmom mestu je fudbalski klub Barcelona, vredan 4,02 milijarde dolara. Deveti su New York Giants (NFL) vredni 3,9 milijardi, a 10. je fudbalski klub Manchester United, vredan 3,81 milijardu dolara.  

Vlasnici Reala iz Madrida i Barcelone su članovi kluba, dok je vlasništvo ostalih klubova iz prvih 10 u rukama pojedinaca ili porodica. Rang lista vrednosti sportskih klubova zasnovana je na procenama koje je u proteklih 14 meseci objavio Forbes.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...