FORTENOVA NASTAVILA SA PRODAJOM IMOVINE AGROKORA Slovenački Kompas prodat Špancima

RegionVesti

7.11.2020 13:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

FORTENOVA NASTAVILA SA PRODAJOM IMOVINE AGROKORA Slovenački Kompas prodat Špancima FORTENOVA NASTAVILA SA PRODAJOM IMOVINE AGROKORA Slovenački Kompas prodat Špancima
Hrvatska holding kompanija Fortenova grupa, koja je nastala iz koncerna Agrokor, nastavila je sa najavljeno prodajom nekomercijalne imovine Agrokora, piše slovenačko Delo. Kako se... FORTENOVA NASTAVILA SA PRODAJOM IMOVINE AGROKORA Slovenački Kompas prodat Špancima

Hrvatska holding kompanija Fortenova grupa, koja je nastala iz koncerna Agrokor, nastavila je sa najavljeno prodajom nekomercijalne imovine Agrokora, piše slovenačko Delo.

Kako se navodi, turistička agencija Kompas prodata je španskoj investicionoj kompaniji Special Sits General Partner II sa sedištem u Luksemburgu, čime se Fortenova povlači iz kompanija Kompas Ljubljana, Atlas plus Zagreb, Kompas Poreč i Kompas Network. Nema informacija da su prodate i kompanije u Hrvatskoj, prenosi indikator.ba.

Kako se ističe, sve kompanije poslovale su pod markama Kompas i Atlas, a imaju više od 3.500 poslovnih partnera i 600 zaposlenih, i predstavljaju vodeće kompanije u segmentu turizma u regionu, sa tržišnim učešćem većim od 20 odsto u Sloveniji i Hrvatskoj i više od 15 odsto u Crnoj Gori.

Inače, Kompas i Atlas i danas su najveće turističke agencije u jugoistočnoj Evropi, a potencijal za novog vlasnika analitičari vide u mogućnosti sinergije ove dve kompanije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...