Sberbank najavljuje restrukturiranje hrvatske kompanije

Fortenova prodaje Pašku solanu i vinariju Mladina

BankeInvesticijeNovacRegionVesti

28.6.2021 09:48 Autor: Marko Miladinović 0

Fortenova prodaje Pašku solanu i vinariju Mladina Fortenova prodaje Pašku solanu i vinariju Mladina
Fortenova grupa nastavlja s čišćenjem svog portfelja kako bi se fokusirala na tri poslovna segmenta – maloprodaju, prehranu i proizvodnju. Nakon prodaje Leda, Fortenova... Fortenova prodaje Pašku solanu i vinariju Mladina

Fortenova grupa nastavlja s čišćenjem svog portfelja kako bi se fokusirala na tri poslovna segmenta – maloprodaju, prehranu i proizvodnju.

Nakon prodaje Leda, Fortenova se rešava još nekih preduzeća – Paška solana navodno odlazi u ruke jednog investicionog fonda, dok vinariju Mladina iz Jastrebarskog preuzima Pago Hrvatska, prenosi Tanjug, pozivajući se na HRT.

Dve ruske banke, većinski su vlasnici Fortenova grupe. Prodaju svog udela najavio je za sada samo izvršni direktor i predsednik UO Sberbanke Herman Gref. On je istakao da je cilj Sberbanke, koja inače poseduje najveći pojedinačni paket akcija u Fortenova grupi, od 44 odsto, da podignu vrednost hrvatske kompanije i da iz nje izađu bez gubitaka u iduće dve godine.

Ti planovi nisu neobični za banku koja je bila najveći poverilac Agrokora i kojoj ono čime se Fortenova grupa bavi nije osnovna delatnost, smatraju analitičari.

FORTENOVA GRUPA d.d.

Marijana Čavića 1, 10000 Zagreb

Poslovni prihodi (EUR):
99.069.307,89 (2020)
Broj zaposlenih:
132,00 (2020)

Grupa Fortenova preko kompanija koje su u njenom vlasništvu zapošljava više od 50.000 radnika u regionu, dok je u samom pravnom subjektu pod tim imenom zaposleno 132 ljudi. Većinu vlasništva drže tri deoničara – dve ruske banke i vukovarski koncern Ena, na čelu s profitabilnim Prvim gasnim društvom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...