Završeni radovi na beogradskom aerodromu

(FOTO) Modernizovana centralna zona Aerodroma Nikola Tesla

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

28.1.2021 12:44 Autor: Julijana Vincan 0

(FOTO) Modernizovana centralna zona Aerodroma Nikola Tesla (FOTO) Modernizovana centralna zona Aerodroma Nikola Tesla
Kompanija Belgrade Airport objavila je da je završila radove na preuređenju i modernizaciji celokupne centralne zone za boravak putnika pre ukrcavanja na let, čija... (FOTO) Modernizovana centralna zona Aerodroma Nikola Tesla

Kompanija Belgrade Airport objavila je da je završila radove na preuređenju i modernizaciji celokupne centralne zone za boravak putnika pre ukrcavanja na let, čija je vrednost više od dva miliona evra. Radovi su izvedeni u saradnji sa firmom Dufry, najvećim zakupcem na Aerodromu Nikola Tesla Beograd.

„Nova zona, u koju se ulazi odmah nakon pasoške kontrole, obuhvata prošireni i modernizovani free shop, zatim takozvani Teslin trg, u okviru koga su putnicima na raspolaganju nova zona za odmor, novi restoran i kafe bar, gaming zona, kao i novi prostor za roditelje i decu kod gejtova A5 i A6“, navodi se u saopštenju.

Aerodrom Nikola Tesla
Foto: Belgrade airport

Dodaje se da u čitavoj centralnoj zoni putnici mogu pristupiti besplatnom i neograničenom bežičnom internetu za lične i poslovne svrhe, što je standard za sve aerodrome u okviru VINCI Airports grupe. Osveženi enterijer ove zone opremljen je savremenom rasvetom i modernim nameštajem, kao i novim podnim oblogama.

„Veći i centralizovani free shop, površine 876 metara kvadratnih, kreiran je u skladu sa novim walk through konceptom, i sada nudi veći izbor ekskluzivnih domaćih i stranih brendova. Putnicima je na raspolaganju i raznovrsnija ponuda u novom restoranu i kafe baru. Dok čekaju na let, putnici vreme mogu provesti i u novoj gaming zoni sa besplatnim igricama ili u prodavnici gedžeta“, rečeno je iz Beogradskog Aerodroma.

Aerodrom Nikola Tesla
Foto: Belgrade airport

Rekonstrukcija ove zone trajala je pet meseci, kao deo plana transformacije Aerodroma Nikola Tesla Beograd koju predvodi kompanija VINCI Airports. Radovi su se, kako je naglašeno, obavljali paralelno sa tekućim velikim radovima na modernizaciji i proširenju kapaciteta aerodroma, koji predstavljaju suštinski deo projekta koncesije, strogo vodeći računa da se ne ometa tok putnika.

„Celokupan koncept zamišljen je i realizovan da putnicima pruži veći komfor i kvalitetnu ponudu i uslugu, u skladu sa najboljim praksama matičnog preduzeća VINCI Airports, koje upravlja poslovanjem 45 aerodroma širom sveta“, objašnjeno je u firmi Belgrade Airport.

Podsećamo, Međunarodni savet aerodroma (ACI) nedavno je beogradskom aerodromu Nikola Tesla dodelio Zdravstvenu akreditaciju za aerodrome (Airport Health Accreditation), nakon detaljne procene sprovedenih preventivnih i sanitarnih mera koje se veoma temeljno primenjuju u cilju suzbijanja pandemije korona virusa.

BELGRADE AIRPORT d.o.o. Beograd

11180 BEOGRAD 59, 11077 Surčin, Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
11.557.722.000,00 (2019)
Broj zaposlenih:
1.775 (2019)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...