Najveći svetski proizvođači čipova doniraju vakcine

Foxconn i TSMC kupuju 10 miliona doza za Tajvan

LifestyleSvetVestiZdravlje

12.7.2021 08:51 Autor: Vladimir Jokanović 0

Foxconn i TSMC kupuju 10 miliona doza za Tajvan Foxconn i TSMC kupuju 10 miliona doza za Tajvan
Dva najveća svetska proizvođača čipova Foxconn i TSMC sa Tajvana doniraće vladi svoje zemlje 10 miliona doza vakcine protiv korona virusa, koje će biti... Foxconn i TSMC kupuju 10 miliona doza za Tajvan

Dva najveća svetska proizvođača čipova Foxconn i TSMC sa Tajvana doniraće vladi svoje zemlje 10 miliona doza vakcine protiv korona virusa, koje će biti distribuirane građanima. Ukupna vrednost donacije je 350 miliona dolara.

Tajvan već mesecima pokušava da kupi vakcine od nemačke kompanije BioNTech i krivi Kinu za blokiranje dogovora, prenosi BBC. Peking je negirao te optužbe. Sporazum prema kojem će Foxconn i TSCM kupiti po pet miliona doza, najavio je agent prodaje kompanije BioNTech u Šangaju.

Foto: Tanjug/AP

Osnivač i predsednik kompanije Foxconn, milijarder Teri Gou (Terry Gou) napisao je na svojoj Facebook stranici da se Peking nije mešao u razgovore. Glavna tajvanska budistička grupa Cu Či Fondacija, takođe pokušava da kupi vakcine za Tajvan.

U međuvremenu, Tajvan naručuje milione vakcina, uglavnom od kompanija Moderna i AstraZeneca. Samo 0,3 odsto stanovništva Tajvana potpuno je vakcinisano. Tajvanski predsednik Cai Ing-ven rekao je prošle nedelje da želi da do kraja jula vakciniše 25 procenata stanovništva najmanje jednom dozom vakcine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...