FRANCUSKA PRODUŽILA VANREDNO STANJE Sve mere na snazi do 10. jula

EUVesti

10.5.2020 10:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

FRANCUSKA PRODUŽILA VANREDNO STANJE Sve mere na snazi do 10. jula FRANCUSKA PRODUŽILA VANREDNO STANJE Sve mere na snazi do 10. jula
Francuska narodna skupština glasala je u subotu za produženje vanrednog stanja u zemlji do 10. jula. Neki poslanici u Senatu i u Narodnoj skupštini... FRANCUSKA PRODUŽILA VANREDNO STANJE Sve mere na snazi do 10. jula

Francuska narodna skupština glasala je u subotu za produženje vanrednog stanja u zemlji do 10. jula. Neki poslanici u Senatu i u Narodnoj skupštini izrazili su zabrinutost zbog implikacija zakona na slobode pojedinca, prenosi CNN.

Imajući u vidu ove zabrinutosti, predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) uputiće zakon na Ustavno veće, telo koje će ispitati da li je u skladu sa francuskim Ustavom, izjavio je u subotu portparol Jelisejske palate.

Vanredno stanje pruža vladi pravni okvir da preduzme neuobičajene mere za borbu protiv pandemije korona virusa, uključujući ograničenja putovanja i sprovođenje mera socijalne distance.

  • Nikola.Nidzo

    10.5.2020 #1 Author

    Ovo je prva vest o Francuskoj o korona virusu nakon duzeg vremena da procitam

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...