Povecan promet jednog od najmoćnijih trgovaca na svetu, ali mnogo manje nego što je planirano

Francuski trgovinski lanac povećao promet na svim kontinentima

NovacSvetVesti

23.4.2021 09:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Francuski trgovinski lanac povećao promet na svim kontinentima Francuski trgovinski lanac povećao promet na svim kontinentima
Francuski trgovinski lanac Carrefour, čija vrednost je procenjena na blizu 13 milijardi evra ostvario je, u prvom kvartalu ove godine, promet od 18,6 milijardi... Francuski trgovinski lanac povećao promet na svim kontinentima

Francuski trgovinski lanac Carrefour, čija vrednost je procenjena na blizu 13 milijardi evra ostvario je, u prvom kvartalu ove godine, promet od 18,6 milijardi evra, što je za 4,2 odsto više nego u istom periodu 2020. godine, navodi Reuters.

Prihodi ovog, jednog od najmoćnijih svetskih trgovinskog lanca, zaostaju blago na južnoameričkim tržištima, gde je ova kompanija ostvarila prodaju veću za 3,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Vrednost akcija kompanije Carrefour su u istom periodu ostvarile porast od tri odsto. Analitičari kažu da poznati multinacionalni trgovinski lanac sigurno može biti zadovoljan ostvarenim prometom, iako je on značajno ispod projektovanih vrednosti.

Uspesi izvršnog direktora ove kompaniije Aleksandre Bompard (Alexandre Bompard) u Brazilu, privukli su, tokom januara, interesovanje kanadskog Alimentation Couche-Tarda, koji je pokušao da preuzme Carrefour, ali je od toga, ipak, odustao.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...