U proces digitalizacije farmaceutska kompanija za tri godine uložila 12 miliona evra

Galenika najavila izgradnju magacina po najsavremenijim tehnološkim standardima

SrbijaVesti

27.10.2021 12:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Galenika najavila izgradnju magacina po najsavremenijim tehnološkim standardima Galenika najavila izgradnju magacina po najsavremenijim tehnološkim standardima
Rukovodioci kompanije Galenika a.d. Beograd najavili su da će investirati 6,2 miliona evra u izgradnju tehnološki najsavremenijeg magacina sirovina i ambalaže, kao i modernizaciju... Galenika najavila izgradnju magacina po najsavremenijim tehnološkim standardima

Rukovodioci kompanije Galenika a.d. Beograd najavili su da će investirati 6,2 miliona evra u izgradnju tehnološki najsavremenijeg magacina sirovina i ambalaže, kao i modernizaciju kotlarnice.

Iz ove kompanije, koja je deo brazilske firme NC Group Ltd, saopštili su da je ovo početak novog investicionog ciklusa u Srbiji, te da se realizacija investicija može očekivati do početka 2023. godine, piše Tanjug.

Kako su najavili, novi magacin, osim što će imati veći kapacitet, biće urađen u skladu sa najnovijim tehnologijama i standardima, dok će ulaganje u kotlarnicu koja pored Galenike snabdeva i naselje Nova Galenika značiti nastavak harmonizacije sa najstrožim standardima emisije ugljen-dioksida. Osim toga, potrošnja energenata će biti smanjena za četvrtinu.

GALENIKA AD BEOGRAD

Batajnički drum bb, 11000 BEOGRAD-ZEMUN, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
8.257.135.000,00 (2020)
Broj zaposlenih:
789 (2020)

Generalni direktor Galenike Rikardo Vian Markes (Ricardo Vian Marques) naveo je da je u prethodne tri godine investirano 12 miliona evra u proces digitalizacije i širenje portfolia proizvoda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...