GASPROM NJEFT NASTAVLJA DA INVESTIRA U NIS Završava se izgradnja termoelektrane-toplane, najavljuje Aleksandar Djukov

InvesticijeNovacSrbijaVesti

29.11.2020 12:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

GASPROM NJEFT NASTAVLJA DA INVESTIRA U NIS Završava se izgradnja termoelektrane-toplane, najavljuje Aleksandar Djukov GASPROM NJEFT NASTAVLJA DA INVESTIRA U NIS Završava se izgradnja termoelektrane-toplane, najavljuje Aleksandar Djukov
Puštanjem u rad ekološkog postrojenja “ Duboka prerada“ završena je druga faza modernizacije Rafinerije nafte Pančevo. S tom investicijom od 330 miliona evra, NIS... GASPROM NJEFT NASTAVLJA DA INVESTIRA U NIS Završava se izgradnja termoelektrane-toplane, najavljuje Aleksandar Djukov

Puštanjem u rad ekološkog postrojenja “ Duboka prerada“ završena je druga faza modernizacije Rafinerije nafte Pančevo. S tom investicijom od 330 miliona evra, NIS je prestao da proizvodi prljavi mazut, a regionalnom tržištu nudi veću količinu kvalitetnih derivata, izjavio je za RTS prvi čovek „Gasprom njefta“, većinskog vlasnika NIS Aleksandar Djukov. On je najavio i nove investicije u NIS.

„Mi bezuslovno nastavljamo sa razvojem NIS. Projekat duboke prerade neće biti i poslednji. Aktivno radimo na daljoj modernizaciji prerađivačkih kapaciteta u Rafineriji u Pančevu, nastavljamo i da investiramo u istraživanje i proizvodnju nafte i gasa, maloprodaju, kao i jako važan pravac razvoja NIS. Na placu pančevačke Rafinerije završava se izgradnja termoelektrane-toplane koja će proizvoditi električnu i toplotnu energiju. Plan je da tu termoelektranu-toplanu pustimo u rad u drugom kvartalu sledeće godine. To je projekat koji realizujemo u saradnji sa kompanijom Gasprom energoholding“, ističe Aleksandar Djukov.

Foto: Tanjug

Pandemija je donela globalnu ekonomsku krizu što se veoma odražava na rad naftno-gasnih i energetskih kompanija koje beleže gubitke i otpuštaju radnike. Smanjuje se proizvodnja i prerada nafte, a posebno investicije.

„Kada je reč o NIS, važno je istaći da je kompanija sa puno energije i na vreme odreagovala na dešavanja na tržištu i ovu godinu koja je izuzetno komplikovana, NIS će završiti sa približno istim obimom proizvodnje kao prošle godine. Prerada nafte je veća, a kada je reč o prometu naftnih derivata u maloprodaji, smanjeno je svega tri odsto u poređenju sa prošlom godinom. Važno je da je uprkos ovoj situaciji NIS uspeo da očuva broj zaposlenih“, naglasio je Djukov.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...