Vlasnik podelio 18 miliona akcija kao poklon

Gde je nestalo šest milijardi dolara kompanije Zoom?

BerzaNovacSvetVesti

28.6.2021 12:32 Autor: Marko Miladinović 0

Gde je nestalo šest milijardi dolara kompanije Zoom? Gde je nestalo šest milijardi dolara kompanije Zoom?
Osnivač kompanije Zoom Erik Juan (Eric Yuan) prebacio je oko 18 miliona svojih akcija vrednih više od šest milijardi dolara kao poklon „nespecifikovanim korisnicima“, prenose svetski... Gde je nestalo šest milijardi dolara kompanije Zoom?

Osnivač kompanije Zoom Erik Juan (Eric Yuan) prebacio je oko 18 miliona svojih akcija vrednih više od šest milijardi dolara kao poklon „nespecifikovanim korisnicima“, prenose svetski mediji. To čini oko 40 odsto njegovog udela u kompaniji.

Prebacivanje akcija desilo se zaključno sa martom, pre objavljivanja godišnjeg finansijskog izveštaja kompanije, a portparol trenutno najpopularnije platforme za video konferencije rekao je da su pomenuti transferi povezani sa „tipičnom praksom planiranja imovine porodice Juan“.

Juan je Zoom osnovao 2011. godine, a posle izlaska na berzu 2019. godine ušao je u povlašćeni klub svetskih milijardera. Prema časopisu Forbes trenutno je „težak“ 13,7 milijardi dolara.

Vrednost akcija kompanije Zoom gotovo se utrostručila u proteklih 12 meseci, pa kompanija sada ima tržišnu vrednost od oko 100 milijardi dolara. Tokom predstavljanja godišnjih rezultata, rukovodioci kompanije rekli su da očekuju snažan rast koji će se nastaviti i ove godine, ali ipak ne tako veliki kao što se desio tokom pandemijom pogođene 2020. godine, prenosi Bankar.me.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...