GONDOLA NA KOPAONIKU MOŽDA I PRE ROKA Žičara najveća turistička investicija

BiznisSrbijaTurizamVesti

17.9.2020 16:04 Autor: Marija Jovanović 2

GONDOLA NA KOPAONIKU MOŽDA I PRE ROKA Žičara najveća turistička investicija GONDOLA NA KOPAONIKU MOŽDA I PRE ROKA Žičara najveća turistička investicija
Kabinska žičara od Brzeća do Malog Karamana na Kopaoniku mogla bi da bude završena pre roka i da proradi već za zimsku turističku sezonu,... GONDOLA NA KOPAONIKU MOŽDA I PRE ROKA Žičara najveća turistička investicija

Kabinska žičara od Brzeća do Malog Karamana na Kopaoniku mogla bi da bude završena pre roka i da proradi već za zimsku turističku sezonu, najavio je ministar turizma Rasim Ljajić

Obilazeći radove na izgradnji gondole, Ljajić je podsetio da je ovo najveća investicija u turizmu u poslednjih nekoliko godina i da će preporoditi Kopaonik i okolna sela.

Puštanje žičare u rad značiće i novi početak za privredu, doprineće razvoju seoskog turizma, a dodatno će rasteretiti saobraćaj, rekao je potpredsednik Vlade, uz napomenu da će se za 13 minuta stizati do Brzeća do centra Kopaonika.

Foto: Tanjug

„Ne treba da naglašavam šta znači za Brus i Brzeće, već imamo oko 5.000 ležajeva, hotele koji čekaju na kategorizaciju i koji su zapravo očekivali da se ovako nešto desi i da gondola konačno proradi da bi ti hoteli mogli da budu pušteni u rad“, naglasio je ministar.

On je izrazio uverenje da će veći broj turista boraviti na toj planini tokom leta, navodeći da će gondola makar delimično rešiti problem sezonalnosti Kopaonika, budući da, za razliku od Zlatibora koji 30 odsto turističkog prometa ostvaruje tokom letnjih meseci, kod Kopaonika je to svega 16 odsto.

„Sasvim je sigurno da će panoramsko razgledanje Kopaonika uz pomoć gondole biti primamljivo i privlačno i za domaće i za strane turiste. Ovo je investicija koju su svi čekali“, kazao je Ljajić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...