Tehnološke kompanije menjaju strukturu zarada zaposlenih

Google razmatra smanjenje plata za rad od kuće

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

12.8.2021 08:19 Autor: Vladimir Jokanović 1

Google razmatra smanjenje plata za rad od kuće Google razmatra smanjenje plata za rad od kuće
Zaposleni u kompaniji Google u SAD koji se budu odlučili za stalni rad od kuće mogli bi da očekuju smanjenje plate. Kompanija Google razvila... Google razmatra smanjenje plata za rad od kuće

Zaposleni u kompaniji Google u SAD koji se budu odlučili za stalni rad od kuće mogli bi da očekuju smanjenje plate. Kompanija Google razvila je kalkulator plata koji omogućava zaposlenima da vide efekte rada na daljinu ili preseljenja kancelarija.

Nekim zaposlenima na daljinu, posebno onima koji dugo putuju, mogla bi se smanjiti plata bez promene adrese, prenosi BBC. Google za sada nije najavio planove za smanjenje plate zaposlenima izvan SAD.

Zaposleni u mnogim preduzećima dokazali su da je za vreme pandemije korona virusa moguće stalno raditi od kuće. Kompanije iz Silicijumske doline, od kojih neke žele da zaposlene vrate u svoje kancelarije, eksperimentišu sa strukturom plata zaposlenih.

Velike tehnološke kompanije, uključujući Microsoft, Facebook i Twitter, ponudile su manje plate za zaposlene na lokacijama na kojima su troškovi života manji. Neke manje firme, poput Reddita i Zillowa, najavile su da će plaćati zaposlene isto bez obzira na to gde se oni nalaze.

Google je saopštio da su njihovi paketi kompenzacija uvek bili određeni prema lokaciji i da je novi alat razvijen kako bi zaposlenima pomogao da se informišu pri donošenju odluke o radu na daljinu. Prema navodima nekih zaposlenih u kompaniji, koji nisu želeli da otkriju svoj identitet, plate bi mogle da budu umanjene pet do 15 odsto.

  • SUNCOKRET

    8.4.2022 #1 Author

    Tolika stednja Googla nije baš razumkjiva. Možda profit profit i samo profit.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...