GORIVO NAJJEFTINIJE U BIH U Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji litar košta oko jednog evra

NovacRegionVesti

8.6.2020 09:32 Autor: Marija Jovanović 2

GORIVO NAJJEFTINIJE U BIH U Crnoj Gori i Severnoj  Makedoniji litar košta oko jednog evra GORIVO NAJJEFTINIJE U BIH U Crnoj Gori i Severnoj  Makedoniji litar košta oko jednog evra
Cena evrodizela u Crnoj Gori i dalje je niža od proseka u regionu, dok je evrosuper 95 na nivou prosečne regionalne vrednosti, pokazuju podaci... GORIVO NAJJEFTINIJE U BIH U Crnoj Gori i Severnoj  Makedoniji litar košta oko jednog evra

Cena evrodizela u Crnoj Gori i dalje je niža od proseka u regionu, dok je evrosuper 95 na nivou prosečne regionalne vrednosti, pokazuju podaci iz Biltena crnogorskog Ministarstva ekonomije.

Prema podacima Biltena o cenama naftnih derivata, litar evrosuper 95 u Crnoj Gori košta 1,05 evra, Albaniji 1,36 evra, Hrvatskoj 1,09 evra, Srbiji 1,05 evra.

Litar evrosuper 95 jeftiniji je u Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini (BiH), gde košta 93 centa odnosno 87 centi.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Najjeftiniji evrosuper 95 plaćaju građani Bugarske 83 centa, a najskuplji stanovnici Holandije 1,51 eura, prenosi “Pobjeda”.

Kada je u pitanju evrodizel, litar u Crnoj Gori košta 94 centa, u Albaniji 1,36 evra, Srbiji 1,12 evra, a Hrvatskoj 1,05 evra.

Litar evrodizela jeftiniji je u BiH gde košta 85 centi i Severnoj Makedoniji 80 centi, što je i najniže u Evropi. Najskuplji evrodizel plaćaju građani Albanije.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cene goriva u okruženju.

  • MARE

    20.3.2022 #1 Author

    Zato se i prave zalihe dok ne poskupi jer nece se pokvariti.

    Odgovori

  • SRDJAN

    28.8.2022 #2 Author

    U bosni i dalje najjeftinije gorivo.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...