Počele prijave za javnu prodaju zemljišta prekoputa Ade Ciganlije

Grad Beograd raspisao javnu prodaju površine 5,5 hektara na Čukarici

NekretnineNovacVesti

18.11.2021 10:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Grad Beograd raspisao javnu prodaju površine 5,5 hektara na Čukarici Grad Beograd raspisao javnu prodaju površine 5,5 hektara na Čukarici
Grad Beograd pustio je na javnu prodaju 5,5 hektara zemljišta na Čukarici kod Šećerane po početnoj ceni od 3,17 milijardi dinara, objavila je Gradska... Grad Beograd raspisao javnu prodaju površine 5,5 hektara na Čukarici

Grad Beograd pustio je na javnu prodaju 5,5 hektara zemljišta na Čukarici kod Šećerane po početnoj ceni od 3,17 milijardi dinara, objavila je Gradska direkcija za građevinsko zemljište.

Prijave za javno nadmetanje podnose do 16. decembra, uz uplatu depozita od 10 odsto početne cene, a javna prodaja zakazana je za 17. decembar, piše Tanjug.

Gradsko građevinsko zemljište čija je površina 55.169 kvadratnih metara nalazi se u neposrednoj blizini sportsko-rekreativnog centra Ada Ciganlija, Hipodroma i kulturno-istorijske i turističke celine Topčider.

Lokacija se prema planskom dokumentu nalazi u površinama ostalih namena – komercijalne zone i gradski centri.

Međutim na ovom prostoru nisu dozvoljene zgrade za komercijalne delatnosti, kao što su tržni centri, hipermarketi, benzinske pumpe, distributivni centri, veletržnice, skladišta, pijace, komercijalne garaže. S druge strane, dozvoljene kompatibilne namene su vezane za sadržaje iz oblasti kulture, kao i sportski objekti i kompleksi.

Na lokaciji se nalaze i objekti od interesa za javnu službu za zaštitu spomenika, odnosno kula osmatračnica, centar za video-nadzor, kuća za stanovanje i dimnjak nekadašnje toplane. Ovi objekti će ostati netaknuti, ali se mogu restaurirati, sanirati i revitalizirati.

Početni iznos cene utvrđen je na osnovu procene tržišne vrednosti zemljišta i iznosi 57.605 dinara po kvadratnom metru, što je za čitav kompleks ukupno 3.178.033.967 dinara.

Zemljište će biti prodato investitoru koji ponudi najveću cenu, a ponuda mora biti ista ili veća od početne cene i kasnije se ne može umanjivati.

Nakon toga, obaveza investitora je da preduzme sve neophodne radnje kako bi pribavi građevinske i upotrebne dozvole.

Tagovi
NOVAC PRODAJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...