GRADI SE LUKSUZNI TURISTIČKI KOMPLEKS U ČANJU Vrednost projekta na crnogorskom primorju 77 miliona evra

BiznisRegionTurizamVesti

18.11.2020 08:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

GRADI SE LUKSUZNI TURISTIČKI KOMPLEKS U ČANJU Vrednost projekta na crnogorskom primorju 77 miliona evra GRADI SE LUKSUZNI TURISTIČKI KOMPLEKS U ČANJU Vrednost projekta na crnogorskom primorju 77 miliona evra
Vlada Crne Gore objavila je detalje projekta izgradnje ekskluzivnog turističkog kompleksa u Čanju, prema kojima će vrednost tog objekta biti 77 miliona evra, a... GRADI SE LUKSUZNI TURISTIČKI KOMPLEKS U ČANJU Vrednost projekta na crnogorskom primorju 77 miliona evra

Vlada Crne Gore objavila je detalje projekta izgradnje ekskluzivnog turističkog kompleksa u Čanju, prema kojima će vrednost tog objekta biti 77 miliona evra, a biće otvoreno oko 240 novih radnih mesta, prenosi Pobjeda.me.

Kako se navodi, investitor projekta je kompanija “Amma Resort” sa sedištem u Podgorici, a krajnji vlasnik te kompanije je Čelebić grupa biznismena Tomislava Čelebića.

U dokumentaciji dostavljenoj vladi ističe se da je planirana investicija u izgradnju hotelskog kompleksa Amma Resort, po mešovitom modelu poslovanja, sa pet zvezdica u Čanju. Hotelski kompleks je ukupnog kapaciteta 483 smeštajne jedinice, od čega u samom hotelu 241 smeštajna jedinica, a u osam luksuznih objekata vila još 242 smeštajne jedinice.

Predračunska vrednost kompletne investicije iznosi 77 miliona evra sa PDV, od čega investicija samo hotela iznosi 41 milion evra.

Kako je istaknuto, kompanija Čelebić d.o.o, kao osnivač firme Amma Resort, dostavila je Vladi Crne Gore korporativnu garanciju u iznosu od 15 miliona evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...