Od petka se postepeno otvaraju prelazi za putovanja iz EU i još pet zemalja

Građani Srbije opet mogu u Grčku

BiznisEUSrbijaTurizamVesti

14.4.2021 10:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Građani Srbije opet mogu u Grčku Građani Srbije opet mogu u Grčku
Grčka će od petka 16. aprila početi postepeno da ukida ograničenja putovanja za dolaske iz inostranstva za putnike iz EU i još pet zemalja,... Građani Srbije opet mogu u Grčku


Grčka će od petka 16. aprila početi postepeno da ukida ograničenja putovanja za dolaske iz inostranstva za putnike iz EU i još pet zemalja, SAD, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Izraela i Srbije, objavio je portal Protothema.rg.

Prema pisanju portala, Grčka će omogućiti letove na nekolliko svojih aerodroma od petka, što je pilot projekat za predstojeću sezonu, iako je zvanično otvaranje i ublažavanje mera zbog pandemije korona virusa najavljeno za 14. maj.

Građani Izraela mogu još od 25. marta da putuju u Grčku, uz dokaz o vakcinaciji i bez obaveznog sedmodnevnog karantina.

Za početak, biće dozvoljeno sletanje aviona na devet aerodroma u Atini, Solunu kao i na još još nekoliko popularnih turističkih destinacija, dok će od 14. maja biti dozvoljeno sletanje aviona iz inostranstva na sve međunarodne aerodrome u zemlji.

Portal podseća da i strani gosti moraju da poštuju sve epidemiološke mere koje važe u Grčkoj, na primer u vezi sa ponašanjem u ugostiteljkim objektima i trgovinama.

Ovo postepeno otvaranje Grčke najavio je i njihov ministar turizma Haris Teoharis prošlog meseca, objašnjavajući da je to pilot projekat pred predstojeću letnju sezonu.

Od 16. aprila, kako piše Protothema.gr neće biti obavezan karantin od sedam dana, ali će u zemlju moći da se uđe samo uz potvrdu o vakcinaciji ili negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata. Takođe, gosti će morati 24 sata pred put da imaju i popunjen obrazac sa QR kodom.

Inače, Teoharis je rekao i da će Grčka priznavati sve vakcine, uključujući i rusku i kinesku, koje je većina naših građana primila.

Eksperiment Holanđana na Rodosu

U utorak je na ostrvo Rodos stiglo 189 gostiju iz Holandije, o čemu su pisali svi grčki mediji. Oni su ovo nazvali ekperimentom, jer će holandski turisti morati da budu sedam dana samo u hotelu u kome će morati da poštuju uputstva i mere predviđene zdravstvenim protokolima.

Turisti će moći da se kreću unutar javnih površina hotela, ali iako hotel poseduje privatnu plažu gosti neće moći da se pokvase u moru, već samo u hotelskim bazenima. Ovaj eksperiment pokrenula je holandska turistička organizacija. Naravno i za njih je važilo pravilo da moraju da imaju negativan PCR test i da budu u sedmodnevnom karantinu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...