GRCI DOZVOLILI ULAZAK SRPSKIM TURISTIMA KOJI SU OSTALI „ZAROBLJENI“ NA PROMAHONASU Za naše građane zatvorene grčke granice

BiznisIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

6.7.2020 12:15 Autor: Marija Jovanović 0

GRCI DOZVOLILI ULAZAK SRPSKIM TURISTIMA KOJI SU OSTALI „ZAROBLJENI“ NA PROMAHONASU Za naše građane zatvorene grčke granice GRCI DOZVOLILI ULAZAK SRPSKIM TURISTIMA KOJI SU OSTALI „ZAROBLJENI“ NA PROMAHONASU Za naše građane zatvorene grčke granice
Iako je Grčka donela odluku da od ponedeljka u šest sati ujutru zatvori granicu za građane Srbije, svi turisti koji su se u tom... GRCI DOZVOLILI ULAZAK SRPSKIM TURISTIMA KOJI SU OSTALI „ZAROBLJENI“ NA PROMAHONASU Za naše građane zatvorene grčke granice

Iako je Grčka donela odluku da od ponedeljka u šest sati ujutru zatvori granicu za građane Srbije, svi turisti koji su se u tom trenutku zatekli na graničnom prelazu Promahonas pušteni su u tu zemlju.

Zbog zabrane ulaska, mnogi turisti iz Srbije pohrlili su u Grčku, pa se na granici napravila velika kolona, a moralo je da reaguje i grčko Minstarstvo spoljnih poslova.

Kako prenose tamošnji mediji, od šest sati kompjuteri nisu mogli da prihvate srpke pasoše, a u koloni je ostalo oko 60 srpskih porodica koje su prethodno više sati čekale da uđu u Grčku.

Reč je uglavnom o porodicama koje su na put pošle sa decom i koje su mnogo ranije rezervisale hotele i apartmane.

Foto: Tanjug/AP

Problem je nastao jer sistem automatski, nakon zabrane ulaska, nije mogao da registruje srpske pasoše pa su se napravile ogromne kolone. Carinici i policija želeli su da pomognu, ali ih je u tome sprečio elektronski sistem pa je moralo da reaguje grčko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ipak, svi naši građani koji su se u tom trenutku našli na granici uspeli su da uđu u Grčku.

Ovaj gest Grčke ipak ne znači otvaranje granica, te se apeluje na turiste da ne kreću put ove zemlje do zvaničnog otvaranja graničnih puteva.

Da podsetimo, Grčka je u ponedeljak od šest sati zatvorila granice za građane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola, a naši građani koji su kao turisti već u Grčkoj, moći će da ostanu tamo do kraja aranžmana i da se vrate u Srbiju.

Tagovi
GRČKA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...