GRČKA IPAK OTVORILA GRANICU SA BUGARSKOM ZA GRAĐANE SRBIJE Naši turisti krenuli put letovališta

BiznisEUSrbijaTurizamVesti

16.6.2020 08:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

GRČKA IPAK OTVORILA GRANICU SA BUGARSKOM ZA GRAĐANE SRBIJE Naši turisti krenuli put letovališta GRČKA IPAK OTVORILA GRANICU SA BUGARSKOM ZA GRAĐANE SRBIJE Naši turisti krenuli put letovališta
Vlada Grčke odlučila je u ponedeljak kasno uveče da za državljane Srbije dozvoli prelazak granice Promahonas, odnosno Kulata, između Bugarske i Grčke, izjavio je... GRČKA IPAK OTVORILA GRANICU SA BUGARSKOM ZA GRAĐANE SRBIJE Naši turisti krenuli put letovališta

Vlada Grčke odlučila je u ponedeljak kasno uveče da za državljane Srbije dozvoli prelazak granice Promahonas, odnosno Kulata, između Bugarske i Grčke, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

„Posle celodnevnih razgovora sa zvaničnicima Grčke, obavestili su me večeras da će početi da puštaju naše građane preko bugarsko-grčke granice“, rekao je Dačić za Blic, prenosi Tanjug.

Dačić je rekao i da još nije odlučeno da li će biti otvoren i prelaz Evzoni sa Severnom Makedonijom, kako je ranije bilo najavljeno, ali da se nada da će uskoro turisti iz Srbije i tim putem moći na letovanje u Grčku.

Kako su javili srpski mediji Vlada Srbije bi navodno u utorak tokom dana trebalo da dobije papir koji bi garantovao svim Srbima da prelaze granicu između Bugarske i Grčke.

Konzul Srbije u Atini Milan Vukosavljević rekao je da su srpski turisti već počeli da prelaze granične prelaze i da su na putu ka letovalištima.

Podsetimo, srpske turiste koji su se u ponedeljak 15. juna uputili ka Grčkoj sačekala je odluka grčkih vlasti da će to biti moguće tek od 1. jula.

Grčke vlasti su, naime, u utorak iznenada donele odluku koja je stupila na snagu da stanovnici zemalja izvan Evropske unije nemaju dozvolu za ulazak u Grčku pre 1. jula.

Ranije je Grčka najavila da će 15. juna otvoriti svoje granice za 29 zemalja, među kojima je i Srbija, dok je Vlada Severne Makedonije odlučila da od 15. juna omogući nesmetan tranzit svih stranih državljana kroz teritoriju te države, s tim što će u zemlji moći da borave najduže pet sati.

  • Snežana

    16.6.2020 #1 Author

    Lepe vesti…

    Odgovori

  • NikolaB

    16.6.2020 #2 Author

    najbolje je da svi ostanemo kuci

    Odgovori

  • zorica s.

    16.6.2020 #3 Author

    Naravno da ce sve do pocetka sezone otvoriti.

    Odgovori

  • Dragana

    16.6.2020 #4 Author

    Dobro je za nase turiste koji su se odlucili da putuju.

    Odgovori

  • Tajči

    16.6.2020 #5 Author

    Ne znam ni gde su krenuli, granica nije otvorena oni krenuli na more.Hit 🤣

    Odgovori

    • GocaBG

      16.6.2020 #6 Author

      Konacno,ipak ce ljudi preci granicu…

      Odgovori

  • Irina

    17.6.2020 #7 Author

    Super vesti za nase gradjane

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...