GUVERNERKA NBS NA KINESKOM MEĐUNARODNOM FINANSIJSKOM FORUMU U ŠANGAJU Srbija vidi digitalizaciju kao razvojnu šansu

BankeNovacSrbijaSvetVesti

17.12.2020 17:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

GUVERNERKA NBS NA KINESKOM MEĐUNARODNOM FINANSIJSKOM FORUMU U ŠANGAJU Srbija vidi digitalizaciju kao razvojnu šansu GUVERNERKA NBS NA KINESKOM MEĐUNARODNOM FINANSIJSKOM FORUMU U ŠANGAJU Srbija vidi digitalizaciju kao razvojnu šansu
Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković učestvovala je na 17. po redu Kineskom međunarodnom finansijskom forumu (17. China International Finance Forum – CIFF)... GUVERNERKA NBS NA KINESKOM MEĐUNARODNOM FINANSIJSKOM FORUMU U ŠANGAJU Srbija vidi digitalizaciju kao razvojnu šansu

Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković učestvovala je na 17. po redu Kineskom međunarodnom finansijskom forumu (17. China International Finance Forum – CIFF) u Šangaju, na temu „Finansijske usluge u doba digitalne ekonomije“.

U govoru na otvaranju Foruma guvernerka NBS je naglasila da je Srbija prepoznala digitalizaciju kao razvojnu šansu, i da danas korisnici finansijskih usluga u Srbiji među prvima u Evropi mogu da zaključuju finansijske ugovore na daljinu, uz punu transparentnost, sigurnost i zaštitu njihovih prava.

Foto: Tanjug

Inače, Kineski međunarodni finansijski forum predstavlja jedan od najznačajnijih događaja u oblasti finansija u Kini i platformu za razmenu ideja i razvoj međunarodne saradnje, čiji su domaćini Međunarodna bankarska federacija, Kinesko udruženje banaka, Međunarodno udruženje tržišta kapitala i Kineske finansijske novosti. Ovogodišnji Forum okupio je više od 300 istaknutih državnih zvaničnika Kine, predstavnika međunarodnih organizacija, bankarskih udruženja i brojnih kompanija iz oblasti finansija.

Nakon govora guvernerke NBS, prisutnima su se obratili i zvaničnici Nove razvojne banke zemalja BRIKS, Kineske banke za razvoj, Azijske banke za infrastrukturne investicije, Međunarodnog udruženja tržišta kapitala i austrijske Uprave za finansijsko tržište.

Kineski međunarodni finansijski forum traje do 18. decembra, kada će se održati diskusije na visokom nivou, sastanci za okruglim stolom i promocije projekata na teme finansijske tehnologije (finteh), razvoja blokčejn tehnologije, razvoja industrije finansijskog lizinga, bankarstva i razvoja sektora osiguranja, kompanija čijim akcijama se trguje na berzi i upravljanja bogatstvom i raspodelom imovine, navodi se u saopštenju NBS. .

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...