ČUVENA FABRIKA MOTORA PROMOVIŠE NOVU TEHNOLOGIJU

Harley Davidson izdvaja svoj električni brend Live Wire

Hi-techLifestyleSvetVesti

11.5.2021 08:57 Autor: Vladimir Jokanović 1

Harley Davidson izdvaja svoj električni brend Live Wire Harley Davidson izdvaja svoj električni brend Live Wire
Čuvena američka kompanija Harley Davidson najavila je da će izdvojiti svoj odsek za električne motore Live Wire kao poseban brend. Kompanija planira da 8.... Harley Davidson izdvaja svoj električni brend Live Wire

Čuvena američka kompanija Harley Davidson najavila je da će izdvojiti svoj odsek za električne motore Live Wire kao poseban brend. Kompanija planira da 8. jula predstavi “prvi motocikl sa oznakom Live Wire“ na Međunarodnom moto salonu.

Kompanija Harley Davidson saopštila je da je njena misija da Live Wire postane najpoželjnija svetska marka električnih motocikala, prenosi Verge. “Live Wire takođe planira da inovira i razvije tehnologiju koja će u budućnosti biti primenjiva na električne motore Harley Davidson“, navedeno je u saopštenju.

Znameniti američki proizvođač već koristi Live Wire kao naziv modela svog električnog motocikla iz 2018. godine, koji se prodaje na tržištu po ceni 29.799 dolara. Za sada u javnosti nema detalja o tome kako će izgledati i koliko će koštati novi električni motocikl sa oznakom Live Wire.

Prihod kompanije Harley Davidson opao je za oko 24 odsto u 2020. godini u poređenju sa 2019. godinom, a zbog lošeg poslovanja ukinuto je 700 radnih mesta u procesu restruktuiranja preduzeća. Takođe, smanjen je i broj modela koji se proizvode.   

Kompanija iz Milvokija nedavno je predstavila petogodišnji strateški plan pod nazivom “Hardwire“, koji uključuje dalja ulaganja u tržište električne energije. Kompanija je u novembru predstavila svoju liniju gradskih električnih bicikala Serial 1, koji razvijaju brzinu oko 50 kilometara na sat i prodaju se po ceni od 5.000 dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...