HISENSE GORENJE OSNIVA ISTRAŽIVAČKO-RAZVOJNI CENTAR Akcenat na naprednoj tehnologiji i mladim tehničkim talentima

RegionVesti

9.7.2020 09:59 Autor: Ljiljana Begović 0

HISENSE GORENJE OSNIVA ISTRAŽIVAČKO-RAZVOJNI CENTAR Akcenat na naprednoj tehnologiji i mladim tehničkim talentima HISENSE GORENJE OSNIVA ISTRAŽIVAČKO-RAZVOJNI CENTAR Akcenat na naprednoj tehnologiji i mladim tehničkim talentima
Proizvođač kućnih aparata „Hisense Gorenje“ odlučio je da osnuje globalni istraživačko-razvojni centar za kuhinjske aparate i mašine za posuđa za celokupnu „Hisense grupu“ u... HISENSE GORENJE OSNIVA ISTRAŽIVAČKO-RAZVOJNI CENTAR Akcenat na naprednoj tehnologiji i mladim tehničkim talentima

Proizvođač kućnih aparata „Hisense Gorenje“ odlučio je da osnuje globalni istraživačko-razvojni centar za kuhinjske aparate i mašine za posuđa za celokupnu „Hisense grupu“ u Velenju u Sloveniji.

„To znači da će interni razvojni tim biti zadužen za celokupni razvoj tehnologije i uređaja“, saopštila je kompanija , konstatujući da je to važan korak, jer je do prošle godine „Hisense Gorenje“ samo razvijalo proizvode za fabrike u Evropi.

Izvršni potpredsednik za istraživanje i razvoj u Gorenju, Boštjan Pečnik, napomenuo je da kompanija ima pristup naprednoj tehnologiji pametnih uređaja kao deo grupe „Hisense“ i da će takođe tražiti „nove mlade tehničke talente“.

Foto: Pexels.com

„Hisense“ zapošljava oko 360 stručnjaka za istraživanje i razvoj, od čega 290 u Sloveniji. Ipak, kineski vlasnici najavili su otpuštanje u aprilu.

Početkom juna otpušteno je 46 zaposlenih iz kompanije „Hisense Gorenje Europe“ iz Ljubljane, ali najviše otpuštanja planirano je u proizvodnji u Velenju, gde bi više od 300 ljudi trebalo da ostane bez posla. Konačna brojka trebalo bi da bude poznata sledeće nedelje.

Ipak, „Hisense“ je u junu odlučio da pokrene proizvodnju televizora u svojim proizvodnim pogonima u Velenju. Proizvodnja TV trebalo bi da počne početkom 2021. godine, tako da bi deo otpuštenih radnika mogao da bude zaposlen tamo, piše STA, prenosi Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...