Najveća organizacija traži ukidanje zaključavanja

Holandski ugostitelji tuže vladu zbog uvedenih mera

BiznisEUTurizamVesti

23.2.2021 08:48 Autor: Marija Jovanović 1

Holandski ugostitelji tuže vladu zbog uvedenih mera Holandski ugostitelji tuže vladu zbog uvedenih mera
Nacionalno udruženje restorana i ugostiteljskih preduzeća u Holandiji saopštilo je da će tužiti holandsku državu kako bi bile ukinute mere zaključavanja koje će mnoge... Holandski ugostitelji tuže vladu zbog uvedenih mera

Nacionalno udruženje restorana i ugostiteljskih preduzeća u Holandiji saopštilo je da će tužiti holandsku državu kako bi bile ukinute mere zaključavanja koje će mnoge dovesti do bankrota.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN), najveća organizacija koja predstavlja holandsko ugostiteljsko poslovanje, rekla je da je preduzela taj korak jer vlada nije obezbedila jasan plan za ponovno otvaranje ni četiri meseca nakon što im je naloženo zatvaranje, prenosi Reuters.

KHN takođe traži neutvrđenu odštetu u poslednjem pravnom osporavanju odgovora holandske vlade na Covid-19.

Postavljen sto
Foto: Pixabay.com

Sud je prošle nedelje stao na stranu anti-lockdown grupe „Virus Waarheid“ ili „Virus Truth“ (Virus Istina) i presudio da je za policijski čas od 21 sat do 4.30 ujutru, koji je pokrenuo ulične proteste kada je uveden 23. januara, nedostajao pravni okvir i naredio je da se ukine. Na tu odluku podneta je žalba.

Očekuje se da će vlada produžiti policijski čas za još tri nedelje do kraja marta, ali da će od sledeće nedelje biti omogućen ponovni rad frizera i srednjih škola, izvestili su lokalni mediji.

„Duboko smo razočarani ovom vladom. Oni se i dalje drže epidemiološke situacije, dok redovno menjaju medicinske parametre svoje politike. A u međuvremenu, naš posao ide niz vodu“, rekao je predsedavajući KHN Rober Vilemsen.

  • Gabi

    23.2.2021 #1 Author

    Nije ispravna ta jednostranost holandske, kao i ostalih vlada koje slično postupaju, samo zaključavanje koje evidentno da ne donosi rezultate…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...