HRVATSKA BOLJA OD ŠPANIJE, KIPRA I TURSKE Turistički rezultati uspešniji u odnosu na brojne zemlje Mediterana

BiznisRegionTurizamVesti

7.9.2020 13:27 Autor: Marija Jovanović 1

HRVATSKA BOLJA OD ŠPANIJE, KIPRA I TURSKE Turistički rezultati uspešniji u odnosu na brojne zemlje Mediterana HRVATSKA BOLJA OD ŠPANIJE, KIPRA I TURSKE Turistički rezultati uspešniji u odnosu na brojne zemlje Mediterana
Hrvatska je u julu, u poređenju sa nekoliko mediteranskih konkurentskih zemalja, ostvarila bolji turistički rezultat sa 50 odsto stranih turista u odnosu na isti... HRVATSKA BOLJA OD ŠPANIJE, KIPRA I TURSKE Turistički rezultati uspešniji u odnosu na brojne zemlje Mediterana

Hrvatska je u julu, u poređenju sa nekoliko mediteranskih konkurentskih zemalja, ostvarila bolji turistički rezultat sa 50 odsto stranih turista u odnosu na isti mesec prošle godine, pokazuju podaci Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Hrvatska je imala bolje rezultate za sedam meseci sa 32 odsto prošlogodišnjih dolazaka, zaključak je analize HTZ prema dostupnim podacima iz drugih zemalja.

Foto: Pixabay.com

Do ovog podatka došlo se na osnovu uporednih raspoloživih analiza iz Španije, Portugala, Kipra i Turske, dok za Grčku, Francusku i Italiju službeni podaci još uvek nisu dostupni ni za jul, ni za avgust.

„Hrvatska raspolaže znatno ažurnijom, ako ne i najažurnijom turističkom statistikom u Evropi, ali tako nešto mnoge druge zemlje nemaju. Većina zemalja za sada eventualno ima dostupnu statistiku tek za jul“, kaže direktor HTZ Kristjan Staničić.

U julu je u Hrvatsku došlo oko 2,5 miliona stranih turista, što je 50 odsto od ukupnog broja u istom mesecu prošle godine. Za sedam meseci ovu zemlju posetilo je ukupno 3,3 miliona turista ili 32 odsto od dolazaka u istom periodu 2019. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...