HRVATSKA DO KRAJA MAJA OTVARA GRANICE SA SUSEDIMA Ovogodišnja sezona sa smanjenim prihodima od turizma

IzdvajamoRegionVesti

20.5.2020 11:20 Autor: Marija Jovanović 4

HRVATSKA DO KRAJA MAJA OTVARA GRANICE SA SUSEDIMA Ovogodišnja sezona sa smanjenim prihodima od turizma HRVATSKA DO KRAJA MAJA OTVARA GRANICE SA SUSEDIMA Ovogodišnja sezona sa smanjenim prihodima od turizma
Ovogodišnja sezona u Hrvatskoj mogla bi da donese trećinu prošlogodišnjih prihoda od turizma, odnosno četiri milijarde evra, a ove procene temelje se na najavama... HRVATSKA DO KRAJA MAJA OTVARA GRANICE SA SUSEDIMA Ovogodišnja sezona sa smanjenim prihodima od turizma

Ovogodišnja sezona u Hrvatskoj mogla bi da donese trećinu prošlogodišnjih prihoda od turizma, odnosno četiri milijarde evra, a ove procene temelje se na najavama i komunikaciji sa tržištima, turoperaterima i drugim partnerima, ali i na otvaranju granica i dobroj epidemiološkoj situaciji, rekao je ministar turizma Gari Kapeli (Gari Cappelli).

Krajem meseca očekujemo otvaranje granica s još četiri ili pet država iz najbližeg okruženja, a onda polovinom juna sa Nemačkom i dalje sa trećim zemljama„, rekao je Kapeli gostujući u Dnevniku Nova TV.

Kada je reč o avioprevozu, hrvatski ministar najavio je uskoro otvaranje aviokoridora i otkrio da postoji plan za Dubrovnik. Kako je objasnio, doneta je odluka da će se tamo gde ne postoji drugi prevoznik, ići sa “Croatia Airlinesom” i posebnim programima.

Foto: Pixabay.com

Čuo sam se s gradonačelnikom Dubrovnika, postoji velika konkretna incijativa bukiranja s Luksemburgom i to već od 1. juna. Već sutra će se epidemiolozi dogovoriti o detaljima prihvata letova iz Luksemburga i još nekih zemalja u kojima postoji interes„, najavio je hrvatski ministar.

Ključ svega je otvaranje granica pa će se time bar delom rešiti i problemi transporta, objasnio je Kapeli govoreći o problemima sa kojima se suočavaju prevoznici. Kako je rekao, na video sastanak ministara turizma EU pozvao je i poverenicu za transport.

“Tražićemo da u novom paketu od 500 milijardi evra koji predlažu Francuska i Nemačka, bude predviđeno više od 120 miliona evra za transport“, kazao je Kapeli.

  • Snežana

    20.5.2020 #1 Author

    Osetice se svuda…

    Odgovori

  • iva

    20.5.2020 #2 Author

    samo da ne bude katastrofalna sezona ceo svet ce osetitit posledice treba svi da budemo odgovorni

    Odgovori

    • Ivan

      20.5.2020 #3 Author

      Nadam se da će turizam opstati, da ce država pomoći turističkim agencijama.

      Odgovori

  • Anna

    20.5.2020 #4 Author

    Samo se bojim da će im cene oterati i ono malo turista koji reše daletuju na Jadranu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...