HRVATSKA JEDNA OD NAJBOLJIH ZEMALJA U TURIZMU NA MEDITERANU Tokom korona krize posetilo je je 7,8 miliona turista

RegionVesti

8.1.2021 09:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

HRVATSKA JEDNA OD NAJBOLJIH ZEMALJA U TURIZMU  NA MEDITERANU Tokom korona krize posetilo je je 7,8 miliona turista HRVATSKA JEDNA OD NAJBOLJIH ZEMALJA U TURIZMU  NA MEDITERANU Tokom korona krize posetilo je je 7,8 miliona turista
Prema podacima sistema eVisitor, koji obuhvata turistički promet u Hrvatskoj ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom čararteru (sistav eCrew), u Hrvatskoj je... HRVATSKA JEDNA OD NAJBOLJIH ZEMALJA U TURIZMU  NA MEDITERANU Tokom korona krize posetilo je je 7,8 miliona turista

Prema podacima sistema eVisitor, koji obuhvata turistički promet u Hrvatskoj ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom čararteru (sistav eCrew), u Hrvatskoj je u 2020. godini ostvareno 7,8 miliona turističkih dolazaka (što predstavlja 37 odsto rezultata iz 2019.) i 54,4 miliona noćenja (50 odsto rezultata iz 2019.).

Foto: Printscreen youtube

Od toga su strani turisti ostvarili 43,1 milion noćenja (što je 45 odsto rezultata iz 2019.), dok su domaći gosti ostvarili 11,3 miliona noćenja (82 odsto rezultata iz 2019.), prenosi seebiz.eu.

Kako se ocenjuje Hrvatska je u uslovima pandemije korona virusa ostvarila jedan od najboljih rezultata u turizmu na Mediteranu.

U prošloj godini u Hrvatskoj najviše noćenja zabeležili su turisti iz Nemačke (12,7 miliona noćenja), Slovenije (8,3 miliona noćenja), Poljske (4,6 miliona noćenja), Češke (3,5 miliona noćenja) i Austrije (2,5 miliona noćenja).

Destinacije u Hrvatskoj u 2020. godini sa najviše ostvarenih noćenja su Vir, Rovinj, Medulin, Poreč, Mali Lošinj i Crikvenica.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...