HRVATSKA NA NARANDŽASTOJ LISTI HOLANDIJE Turisti iz ove zemlje masovno napuštaju primorje da bi izbegli karantin

BiznisRegionTurizamVesti

23.7.2020 14:45 Autor: Ljiljana Begović 0

HRVATSKA NA NARANDŽASTOJ LISTI  HOLANDIJE Turisti iz ove zemlje masovno napuštaju primorje da bi izbegli karantin HRVATSKA NA NARANDŽASTOJ LISTI  HOLANDIJE Turisti iz ove zemlje masovno napuštaju primorje da bi izbegli karantin
Nakon što je Holandija stavila Hrvatsku na “narandžastu listu“ zemalja i preporučila dvonedeljnu samoizolaciju po povratku svojih građana sa Jadrana, holandski turisti masovno napuštaju... HRVATSKA NA NARANDŽASTOJ LISTI  HOLANDIJE Turisti iz ove zemlje masovno napuštaju primorje da bi izbegli karantin

Nakon što je Holandija stavila Hrvatsku na “narandžastu listu“ zemalja i preporučila dvonedeljnu samoizolaciju po povratku svojih građana sa Jadrana, holandski turisti masovno napuštaju Hrvatsku.

Holandija je Hrvatsku stavila na “narandžastu listu” zbog, kako su saopštili, porasta broja zaraženih korona virusom. Holandska vlada je izdala preporuku da se po povratku sa letovanja iz Hrvatske bude u 14-dnevnoj izolaciji.

Foto: Pixabay.com

Turisti će zato letovanje nastaviti u susednim zemljama da, nakon povratka u svoju državu, ne bi morali u samoizolaciju. Holanđani iz kampova na severu Istre masovno su spakovali kofere i napustili Hrvatsku pre ponoći, piše Jutarnji list.

„Naravno, počelo je masovno otkazivanje smeštaja za naredni period. To je udarac za istarski i hrvatski turizam u svakom pogledu jer su Holanđani tek početkom jula počeli polako da se vraćaju, a prvi veći dolazak bio je baš prošlog vikenda“, rekao je direktor Kamping udruženja Hrvatske, Adriano Palman.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...