HRVATSKA UBLAŽAVA MERE ZA TURISTE IZ SREDNJE EVROPE Od 29. maja bez karantina za goste

BiznisIzdvajamoRegionTurizamVesti

21.5.2020 10:35 Autor: Marija Jovanović 1

HRVATSKA UBLAŽAVA MERE ZA TURISTE IZ SREDNJE EVROPE Od 29. maja bez karantina za goste HRVATSKA UBLAŽAVA MERE ZA TURISTE IZ SREDNJE EVROPE Od 29. maja bez karantina za goste
Hrvatska otvara svoje granice za građane Slovačke, Češke, Mađarske i Austrije 29. maja, a pre toga biće objavljena aplikacija koja će omogućiti brži protok... HRVATSKA UBLAŽAVA MERE ZA TURISTE IZ SREDNJE EVROPE Od 29. maja bez karantina za goste

Hrvatska otvara svoje granice za građane Slovačke, Češke, Mađarske i Austrije 29. maja, a pre toga biće objavljena aplikacija koja će omogućiti brži protok kroz granice, najavio je ministar turizma Gari Kapeli (Gari Cappelli).

“Otvaranjem prema tim zemljama srednje Evrope, još uz Nemačku i kasnije Poljsku, Hrvatska zaokružuje više od 60 odsto svog ukupnog turističkog prometa”, rekao je Kapeli i dodao da se kasnije eventualno mogu očekivati i gosti iz Italije.

Nakon video konferencije ministara turizma država članica EU, Kapeli je kazao da kada postoje slične epidemiološke situacije u pojedinim zemljama, bilateralno će se dogovarati o mogućnostima otvaranja granica, prenosi poslovni.hr.  

“Mi smo sa Slovenijom imali taj dogovor i to za početak funkcioniše”, kazao je Kapeli i najavio da će se 29. maja to isto uraditi i sa još četiri, pet zemalja među kojima su Slovačka, Češka, Mađarska i Austrija, oko čega se detalji još dogovaraju. Cilj je da građani iz tih zemalja, kao i Slovenci, mogu da dođu Hrvatsku, a da ne budu u karantinu, objasnio je hrvatski minstar turizma.

Kako je napomenuo, svi su saglasni da zemlje idu u bilateralne dogovore oko dolazaka turista, a većina zemalja EU najavljuje labavljenje u turističkom i ugostiteljskom sektoru do 15. juna.

Ministarstva uprave i turizma, zajedno s MUP-om, priprema i aplikaciju za što brži protok građana kroz granicu i olakšavanje kontrole, koja će biti gotova pre 29. maja, najavio je Kapeli.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...