HRVATSKA POTONULA U RECESIJU pad BDP u trećem kvartalu 10 odsto

RegionVesti

27.11.2020 13:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

HRVATSKA POTONULA U RECESIJU  pad BDP u trećem kvartalu 10 odsto HRVATSKA POTONULA U RECESIJU  pad BDP u trećem kvartalu 10 odsto
Hrvatska ekonomija pala je u trećem tromesečju ove godine za 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je Državni zavod za... HRVATSKA POTONULA U RECESIJU  pad BDP u trećem kvartalu 10 odsto

Hrvatska ekonomija pala je u trećem tromesečju ove godine za 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine, saopštio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Kako je istaknuto, pad je posledica pada lične potrošnje u proteklom kvartalu, ali je manji od rekordnih 15,4 odsto u drugom kvartalu ove godine.

Pad je nešto manji od očekivanja analitičara, koji su procenili da bi on mogao da dostigne 10,4 odsto, prenosi seebiz.eu.

Ovo je inače drugo tromesečje uzastopno kako je hrvatska privreda zabeležila pad na godišnjem nivou, što znači da je zvanično potonula u prvu recesiju od 2014. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...