HRVATSKA U BROJU OBOLELIH PRESTIGLA SLOVENIJU

SrbijaVesti

1.4.2020 12:17 Autor: Marija Jovanović 1

HRVATSKA U BROJU OBOLELIH PRESTIGLA SLOVENIJU HRVATSKA U BROJU OBOLELIH PRESTIGLA SLOVENIJU
Broj zaraženih od korona virusa iz dana u dan se povećava. Prema poslednjim podacima u regionu, Hrvatska je prestigla Sloveniju u broju obolelih. U... HRVATSKA U BROJU OBOLELIH PRESTIGLA SLOVENIJU

Broj zaraženih od korona virusa iz dana u dan se povećava. Prema poslednjim podacima u regionu, Hrvatska je prestigla Sloveniju u broju obolelih.

U Hrvatskoj je registrovano 77 novoobolelih te je do sada potvrđeno ukupno 867 slučajeva, dok se 67 osoba oporavilo, pokazuju podaci Nacionalnog štaba civilne zaštite. Do sada je u ovoj zemlji preminulo šestoro ljudo.

U Sloveniji je u utorak urađeno 1288 testova za korona virus, a  broj obolelih porastao je na 841, prenosi agencija STA. Ukupno 119 pacijenata je hospitalizovano, od kojih je 31 na intenzivnoj nezi.

Kada je u pitanju dezinfekcija, Slovenija je donela nove mere – dva puta dnevno sve zgrade sa više stanova moraju da se dezinfikuju. To se naročito odnosi na kvake ulaznih vrata, gelendere i dugmad za pozivanje liftova u kojima zbog aktuelne situacije može da se vozi samo jedna osoba

U Crnoj Gori broj obolelih od korona virusa porastao je na 120. Od 11 novoobolelih, deset slučajeva registrovano je u Podgorici i jedan u Nikšiću. Novooboleli su registrovani među novih 85 testiraniih, rečeno je na konferenciji za novinare Instituta za javno zdravlje.

U BiH potvrđeno je šest novih slučajeva, što je ukupan broj novozaraženih povećalo na 434. U Severnoj Makedoniji ukupno je 285 obolelih, do sada je preminulo sedam osoba , dok se jedna osoba nalazi u teškom stanju, saopštilo je tamošnje Ministarstvo zdravlja.

  • MARE

    25.9.2022 #1 Author

    Manje stanovnika , statistika jaca

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...