Akcije firme L&T Finance Holdings nakon objave o akviziciji pale 6,5 odsto

HSBC Asset Management kupuje fond indijske kompanije za 425 miliona dolara

BerzaNovacSvetVesti

24.12.2021 15:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

HSBC Asset Management kupuje fond indijske kompanije za 425 miliona dolara HSBC Asset Management kupuje fond indijske kompanije za 425 miliona dolara
Vrednost deonica indijske finansijske kompanije L&T Finance Holdings pale su nakon što je iz nje saopšteno da će prodati 100 odsto akcija fonda u... HSBC Asset Management kupuje fond indijske kompanije za 425 miliona dolara

Vrednost deonica indijske finansijske kompanije L&T Finance Holdings pale su nakon što je iz nje saopšteno da će prodati 100 odsto akcija fonda u kome ima suvlasništvo svom rivalu HSBC Asset Management za 425 miliona dolara.

Akcije kompanije L&T Finance Holdings na nacionalnoj berzi pre podne su pale 6,5 odsto, do cene od 77,2 rupija (1,03 dolara).

Nakon prodaje, ova kompanija će imati pravo na višak gotovine u L&T Investment Management sve do zaključenja akvizicije koja trenutno čeka na odobrenje regulatora, piše Capital.com.

Prodaja deljenog fonda u skladu je sa strateškim ciljem indijske kompanije da oslobodi vrednost podružnica i ojača njihov bilans.

Kako navode iz kompanije HSBC Asset Management, predložena akvizicija u skladu je sa planovima strateškog razvoja ove kompanije u Indiji.

Deljeni fond kompanije L&T Investment Management upravlja sredstvima u vrednosti od 803 milijarde rupija (nešto više od 10 milijardi dolara) i ima preko 2,4 miliona aktivnih korisničkih naloga. Ovo je dvanaesta po veličini kompanija za upravljanje finansijskim sredstvima u Indiji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...