kineska kompanija krenula putem oporavka od uvođenja američkih sankcija

Huawei prihodovao 60 milijardi evra u prvih devet meseci ove godine

SvetVesti

1.11.2021 12:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Huawei prihodovao 60 milijardi evra u prvih devet meseci ove godine Huawei prihodovao 60 milijardi evra u prvih devet meseci ove godine
Kompanija Huawei u prva tri kvartala 2021. godine ostvarila je više od 60 milijardi evra (455,8 milijardi kineskih juana) u prihodima, neto profitna marža... Huawei prihodovao 60 milijardi evra u prvih devet meseci ove godine

Kompanija Huawei u prva tri kvartala 2021. godine ostvarila je više od 60 milijardi evra (455,8 milijardi kineskih juana) u prihodima, neto profitna marža dostigla je 10,2 odsto, a povraćaj ulaganja porastao je 507 odsto, pokazuju poslovni rezultati koje je kompanija objavila.

Prema rečima aktuelnog predsednika kompanije Huawei Guo Pinga, 2021. godina je do sada bila puna izazova, ali je ukupni finansijski učinak kompanije od početka godine u skladu sa prognozama zahvaljujući agilnosti i prilagođenim strategijama.

„Iako je naše B2C (business-to-customer) poslovanje značajno pogođeno, naša B2B (business-to-business) preduzeća ostaju stabilna“, rekao je Ping.

Prema američkom časopsiu Frobes, kineska kompanija se nalazi na osmoj poziciji globalne liste najboljih poslodavaca, a u Kini se u ovoj kategoriji nalazi na prvom mestu. Takođe, u 2021. godini je sa 49. došla na 44. mesto na Fortune Global 500 listi, ističe se u zvaničnom kompanijskom saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...