I EUROSTAT POTVRDIO DA SRBIJA IMA NAJMANJI PAD BDP U EVROPI Samo 1,3 odsto, izjavio Siniša Mali

IzdvajamoSrbijaVesti

13.11.2020 14:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

I EUROSTAT POTVRDIO DA SRBIJA IMA NAJMANJI PAD BDP U EVROPI Samo 1,3 odsto, izjavio Siniša Mali I EUROSTAT POTVRDIO DA SRBIJA IMA NAJMANJI PAD BDP U EVROPI Samo 1,3 odsto, izjavio Siniša Mali
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da najnoviji podaci Eurostata nedvosmisleno potvrđuju da Srbija ima najmanji pad BDP u Evropi u trećem kvartalu ove... I EUROSTAT POTVRDIO DA SRBIJA IMA NAJMANJI PAD BDP U EVROPI Samo 1,3 odsto, izjavio Siniša Mali

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da najnoviji podaci Eurostata nedvosmisleno potvrđuju da Srbija ima najmanji pad BDP u Evropi u trećem kvartalu ove godine, navodi se u saopštenju ministarstva.

„Pad BDP Srbije u trećem kvartalu u odnosu na prošlu godinu iznosi -1,3 odsto, i to je odličan rezultat, pogotovo imajući u vidu da je pad u Evrozoni -4,4 procenta, kao i da su pojedinačno sve druge zemlje u Evropi imale mnogo veći pad“, rekao je Mali. MInistar je naglasio da Srbija uspešno odoleva velikim ekonomskim posledicama krize, zbog čega je pored povećanja penzija i minimalne zarade od 1. januara, planirano i povećanje plata u javnom sektoru.

Foto: Tanjug

„Nacrt Zakona o budžetu za 2021. godinu biće na sednici Vlade Republike Srbije do kraja sledeće nedelje. Pored nastavka ulaganja u zdravstvo, kao i nikad većeg izdvajanja za kapitalne projekte, i pored povećanja penzija i minimalne zarade, u budžetu će se naći i veće plate za sve zaposlene u javnom sektoru, i to od 1. januara 2021. godine. Za zdravstvene radnike to će biti povećanje od 5 odsto, a za ostale zaposlene u javnom sektoru najpre povećanje od 3,5 odsto, a zatim od 1. aprila i njihove zarade ukupno će biti veće za 5 odsto” naglasio je Siniša Mali.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...