I ZEMLJE REGIONA GRAĐANIMA DELE VAUČERE ZA ODMOR Evo koja država daje najviše novca

RegionVesti

19.5.2020 14:39 Autor: Marija Jovanović 1

I ZEMLJE REGIONA GRAĐANIMA DELE VAUČERE ZA ODMOR Evo koja država daje najviše novca I ZEMLJE REGIONA GRAĐANIMA DELE VAUČERE ZA ODMOR Evo koja država daje najviše novca
Sektor turizma jedan je od najugroženijih u svim zemljama. Zbog pandemije korona virusa, zabrane kretanja i novih mera prilikom putovanja, gubici u ovoj privrednoj... I ZEMLJE REGIONA GRAĐANIMA DELE VAUČERE ZA ODMOR Evo koja država daje najviše novca

Sektor turizma jedan je od najugroženijih u svim zemljama. Zbog pandemije korona virusa, zabrane kretanja i novih mera prilikom putovanja, gubici u ovoj privrednoj grani su ogromni. I dok se spekuliše na koji način će zemlje spasiti domaće ugostitelje, mnoge države, među kojima je i Srbija, odlučile su se za da građanima podele vrednosne turističke vaučere za odmor.  

Za oporavak turizma i ovu namenu Srbija je izdvojila 400.000 vaučera u iznosu od 5.000 dinara (oko 40 evra) koje građani mogu da iskoriste u narednom periodu, tačnije do 20. novembra ove godine. Sličan vid podrške najavljen je i u drugim zemljama regiona.

Vlada Republike Srpske, kako prenosi indikator.ba, najavila je da će naredne sedmice predstaviti program pomoći turizmu koji predviđa podelu vaučera građanima ovog entiteta, koje će moći da iskoriste na domaćim turističkim destinacijama.

Predlog Privredne komore je da se za turističke vaučere izdvoji pet miliona KM i da se svim punoletnim građanima dodeli 100 KM (oko 50 evra) koje bi trošili u okviru turističkih kapaciteta Republike Srpske.

Foto: Pixabay.com

Svaki punoletni građanin u Sloveniji, kako je najavljeno, dobiće vaučer u vrednosti od 200 evra za korišćenje usluga slovenačkih turističkih agencija. Ovaj program vaučera vredi oko 200 miliona evra, ali većina tog novca vratila bi se u državnu kasu ako ne porezom, onda na neki drugi način, navode slovenački mediji.

U Severenoj Makedoniji, država je, kako prenose tamošnji mediji, najavila da će građanima podeliti prepaid vaučere u iznosu do 150 evra. Vaučere će moći da dobiju osetljive kategorije stanovništva i porodice sa nižim primanjima koje su pogođene korona virusom. Vrednost vaučera je oko 18 miliona evra.  Predviđeni su vaučeri za turizam od 100 evra plus domaća platna kartica od 50 evra, što takođe vredi 18 miliona evra, a tu su i vaučeri za učenike i srednjoškolce od 100 evra plus platna kartica od 50 evra, vrednost ovog paketa je 12 miliona evra.

  • Ceca

    28.7.2022 #1 Author

    Odlicna ideja za obnavljanje domaceg turizma

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...