IKEA OTKUPLJUJE STARI NAMEŠTAJ U ZAMENU ZA VAUČERE Sve što ne bude opet prodato ide na reciklažu

EkologijaEULifestyleU fokusuVesti

14.10.2020 11:36 Autor: Vladimir Jokanović 4

IKEA OTKUPLJUJE STARI NAMEŠTAJ U ZAMENU ZA VAUČERE Sve što ne bude opet prodato ide na reciklažu IKEA OTKUPLJUJE STARI NAMEŠTAJ U ZAMENU ZA VAUČERE Sve što ne bude opet prodato ide na reciklažu
Švedska Ikea, najveća svetska kompanija za proizvodnju nameštaja lansiraće u novembru šemu otkupa korišćenog nameštaja, za koji će mušterijama nuditi vaučere u vrednosti do... IKEA OTKUPLJUJE STARI NAMEŠTAJ U ZAMENU ZA VAUČERE Sve što ne bude opet prodato ide na reciklažu

Švedska Ikea, najveća svetska kompanija za proizvodnju nameštaja lansiraće u novembru šemu otkupa korišćenog nameštaja, za koji će mušterijama nuditi vaučere u vrednosti do 50 odsto od prvobitne cene, za kupovinu u njihovim radnjama.

Pokretanje inicijative „otkupi“ planirano je za „crni petak“ 27. novembra, tradicionalni američki dan rasprodaja, koji sve više postaje međunarodni potrošački dan. Kupci treba da donesu u Ikeu predmet koji žele da vrate, gde će biti procenjena njegova vrednost, prenosi BBC.

U zavisnosti od očuvanosti predmeta, oni će biti ocenjeni kao „novi“, „vrlo dobri“ i „dobro korišćeni“. Kupci će tako dobijati vaučere u vrednosti 50 odsto cene za one bez ogrebotina, 40 odsto za malo ogrebane i 30 odsto za one sa nekoliko ogrebotina.

„Čineći održiv život jednostavnijim i dostupnijim, Ikea se nada da će inicijativa pomoći svojim kupcima da zauzmu stav protiv prekomerne potrošnje ovog crnog petka i u godinama koje dolaze“, saopštila je švedska kompanija.

Ponuda, koja će važiti u 27 zemalja, odnosi se na nameštaj bez tapacirunga, poput polica za knjige, stolica, stočića i trpezarisjkih stolova. Sve što ne bude moglo odmah da bude ponovo prodato, Ikea će reciklirati.
Kompanija planira da u svakoj prodavnici ima namenske prostore za prodaju starog nameštaja i kupovinu popravljenog i obnovljenog nameštaja. Ikea je svoju prvu kolekciju nameštaja predstavila 1948. godine.

Tagovi
EKO

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...