U azijskoj državi dato više od milijardu doza vakcine,

Indijski turizam se otvara posle obustave od 20 meseci

BiznisSvetTurizamVesti

15.11.2021 08:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Indijski turizam se otvara posle obustave od 20 meseci Indijski turizam se otvara posle obustave od 20 meseci
Indija je ponovo otvorila svoje granice za masovni turizam iz inostranstva, čime je okončana dvadesetomesečna obustava pošto je broj inficiranja korona virusom širom zemlje... Indijski turizam se otvara posle obustave od 20 meseci

Indija je ponovo otvorila svoje granice za masovni turizam iz inostranstva, čime je okončana dvadesetomesečna obustava pošto je broj inficiranja korona virusom širom zemlje i dalje nizak, a stopa vakcinacije raste.

Nakon što je u martu prošle godine obustavila turističke vize, Indija sada dozvoljava ulazak bez karantina potpuno vakcinisanim putnicima iz 99 zemalja koje su uzvraćale takvu praksu. Vlada od takvih turista zahteva samo da prate svoje zdravstveno stanje 14 dana nakon dolaska.

Od prošlog meseca turistima na čarter letovima je već bio odobren ulazak, a indijske vlasti su to danas proširile na dolaske komercijalnim letovima.

Mnogi Indijci su već hrlili ka domaćim turističim centrima poslednjih nedelja, kao što su zapadna država Goa i planinski sever, dok je smrtonosni drugi talas virusa Covid-19 nestao nakon što je vrhunac poslednjeg talasa imao više od 400.000 slučajeva dnevno. Porodice su se takođe okupile ovog meseca kako bi proslavile Divali, najveći festival u zemlji, a broj novih slučajeva je znatno ispod 15.000 dnevno.

Kampanja imunizacije u Indiji je takođe ubrzala, sa više od milijardu datih doza vakcine, a istraživanja o antitelima sugerišu da je većina Indijaca već bila izložena virusu.

Dok su nacionalni nivoi zaraženosti poslednjih nedelja dostigli najniže nivoe, postoji zabrinutost da ublažavanje krive rizikuje zadovoljstvo slično onome kada je Indija doživela miran period između svoja dva glavna, i veoma smrtonosna talasa.

  • Anna

    15.11.2021 #1 Author

    Lepe vesti za sve one koji žele da putuju u Indiju

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...