rast zabeležen u odnosu na isti mesec prošle godine

Industrijska proizvodnja u BiH pala u julu 2,3 odsto

RegionVesti

26.8.2021 18:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Industrijska proizvodnja u BiH pala u julu 2,3 odsto Industrijska proizvodnja u BiH pala u julu 2,3 odsto
Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH (FBiH) pala je u julu za 2,3 odsto u odnosu na jun 2021. godine, dok je u... Industrijska proizvodnja u BiH pala u julu 2,3 odsto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH (FBiH) pala je u julu za 2,3 odsto u odnosu na jun 2021. godine, dok je u poređenju sa isti mesecom prošle godine porasla za 10,2 procenta, prema kalendarski prilagođenim podacima, objavio je Federalni zavod za statistiku.

Rast proizvodnje na mesečnom nivou je zabeležen kod netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 2,6 odsto i kapitalnih proizvoda za 0,5 odsto, prenosi Tanjug.

Pad proizvodnje zabeležen je kod trajnih proizvoda za široku potrošnju za 8,9 odsto, intermedijarnih proizvoda i energije za po 5,1 procenat.

Na godišnjem nivou, proizvodnja kapitalnih proizvoda u julu je bila veća za 27,9 odsto, intermedijarnih proizvoda za 11,6, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 8,4 procenta i netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 8,3 odsto, dok je proizvodnja energije bila manja za 1,7 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...