Savetnici američkog predsednika brane njegov ekonomski program

Inflacija je globalno pitanje, izazvana je pandemijom

SvetVesti

15.11.2021 09:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Inflacija je globalno pitanje, izazvana je pandemijom Inflacija je globalno pitanje, izazvana je pandemijom
Ekonomski savetnici američkog predsednika Džoa Bajdena (Joe Biden) branili su njegovu politiku, rekavši da je rastuća inflacija globalno pitanje u vezi sa pandemijom virusa... Inflacija je globalno pitanje, izazvana je pandemijom

Ekonomski savetnici američkog predsednika Džoa Bajdena (Joe Biden) branili su njegovu politiku, rekavši da je rastuća inflacija globalno pitanje u vezi sa pandemijom virusa Covid-19, a ne rezultat programa predsedničke administracije.

Potrošačke cene u Sjedinjenim Američkim Državama zabeležile su prošle nedelje najveći godišnji porast u 31 godini, podstaknute rastom cene benzina i druge robe, prenosi BBC. Republikanci ističu zabrinutost zbog inflacije, tvrdeći da njeno povećanje odražava Bajdenovu sveobuhvatnu agendu potrošnje.

Savetnici šefa Bele kuće ističu da su SAD bile suočene sa sveopštom ekonomskom krizom kada je Bajden preuzeo predsedničku dužnost. Prema podacima OECD, inflacija je visoka u 38 država njenih članica, a nafta je četvorostruko poskupela u poslednjih 18 meseci.

Bajden bi u ponedeljak trebalo da potpiše dvopartijski zakon o infrastrukturi vredan 1.000 milijardi dolara, za koji se očekuje da će otvoriti nova radna mesta širom zemlje, raspoređujući milijarde dolara federalnim i lokalnim vladama za popravku oronulih mostova i puteva, kao i za poboljšanje pristupa širokopojasnom internetu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...