INFRASTRUKTURA, POLJOPRIVREDA I IT SEKTOR- TEŽIŠTE SARADNJE SRBIJE I DFC, složili se Brnabić i Jovanović

InvesticijeIzdvajamoNovacSrbijaVesti

13.10.2020 09:49 Autor: Marija Jovanović 1

INFRASTRUKTURA, POLJOPRIVREDA I IT SEKTOR- TEŽIŠTE SARADNJE SRBIJE I DFC, složili se Brnabić i Jovanović INFRASTRUKTURA, POLJOPRIVREDA I IT SEKTOR- TEŽIŠTE SARADNJE SRBIJE I DFC, složili se Brnabić i Jovanović
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je u ponedeljak sa direktorom Kancelarije Američke razvojne agencije Džonom Jovanovićem o projektima u kojim bi Srbija i... INFRASTRUKTURA, POLJOPRIVREDA I IT SEKTOR- TEŽIŠTE SARADNJE SRBIJE I DFC, složili se Brnabić i Jovanović

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je u ponedeljak sa direktorom Kancelarije Američke razvojne agencije Džonom Jovanovićem o projektima u kojim bi Srbija i DFC mogli da ostvare saradnju.

Ključni prioriteti nove Vlade Srbije neće menjati, istakla je premijerka i dodala da će fokus ostati na daljem ekonomskom rastu, investiranju u nove infrastrukturne projekte i naučno-tehnološkom razvoju.

Foto: Vlada Srbije

Direktor Kancelarije Američke razvojne agencije istakao je da je predloženi okvir saradnje veoma dobar i ocenio da ima prostora za proširenje saradnje, naročito u infrastrukturnim projektima, poljoprivredi i IT sektoru.

Jovanović je kao važan segment naveo i razvojni plan za mala i srednja preduzeća.

Na sastanku je bilo reči i o značaju daljeg razvoja Kreativnih industrija i planovima za otvaranje kreativnih distrikta, kao o još jednom segmentu u kome bi moglo da dođe do saradnje Srbije i DFC.

Sagovornici su ocenili da će buduća saradnja doprineti učvršćivanju odnosa između Srbije i SAD.

  • Ivan

    13.10.2020 #1 Author

    Ulagati u poljoprivredu…pomoci ljudima na selu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...